Foto: Marko Golnar
To poletje se bodo tudi v Mariboru predvajali filmi pod zvezdami. V okviru Filmskega tedna Evrope bo po vsej Sloveniji na voljo 26 brezplačnih predstav.

Filmske predstave bodo na voljo za ogled do konca septembra po vsej Sloveniji: na grajskih dvoriščih, mestnih trgih in vrtovih pa tudi ob morju Filmi, ki bodo na ogled, so med prejemniki sredstev Evropske unije. za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Na ogled bodo tudi filmi, ki so bili v preteklosti finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Cilj Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Letos boste lahko videli več kot 20 filmov, in sicer v Izoli, Sežani, Ajdovščini, Novem mestu, Celju, Mariboru, Ptuju, Murski Soboti, Novi Gorici, Kranju in Ravnah na Koroškem. 

V Mariboru filmsko doživetje v ponedeljek

Zaradi odpovedi načrtovane projekcije v mesecu juliju Europe Direct Podravje v sodelovanju z GT22 in drugimi lokalnimi organizacijami v ponedeljek, 10. avgusta ob 21. uri ponovno organizira brezplačno predstavo filma Stieg Larrson – Mož, ki se je igral z ognjem (Mannen som lekte med elden) na Letnem kinu Minoriti. 

Na spletni strani si lahko ogledate celoten razpored projekcij

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nejc89 (nepreverjen)

Super!

Starejše novice