Slika je simbolična.
Z današnjim dnem so v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor pričeli z naročanjem za cepljenje proti sezonski gripi. Občani lahko cepljenje opravijo po predhodnem naročilu in dogovoru, cepljenje pa je brezplačno.

Zaradi želje po zvišanju stopnje precepljenosti bo brezplačna akcija cepljenja proti sezonski gripi Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca potekala v Mariboru in okoliških občinah.

Cepljenje odraslih in šolskih otrok bo v Mariboru potekalo na lokaciji:

  • Zdravstvene postaje Tabor, v soboto, 23. oktobra, od 8. do 19. ure,
  • Zdravstvene postaje Tabor, v soboto, 6. novembra, od 8. do 19. ure.

Na cepljenje se je potrebno obvezno predhodno naročiti. Naročila sprejemajo vsak delovni dan od 7. do 15. ure, na telefonski številki 02 228 62 00. Poleg tega pa tudi preko spletne aplikacije.

Cepljenje v okoliških občinah

Cepljenje na področju občin Rače - Fram, Hoče - Slivnica in Starše pa bo organizirano v soboto, 6. novembra, na lokaciji Zdravstvene postaje Rače. 

Za cepljenje se je potrebno predhodno naročiti. Naročanje je možno od ponedeljka 18. oktobra, na telefonski številki Karitasa Rače 030 643 233, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

Za občane občin Ruše, Lovrenc na Pohorju in Selnica ob Dravi, pa bo cepljenje organizirano v soboto, 13. novembra, na lokaciji Zdravstvene postaje Ruše.

Tudi tukaj se je potrebno na cepljenje predhodno naročiti, in sicer od torka 2. novembra, na telefonsko Rdečega križa Ruše 041 756 003, naročanje pa je možno od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro.

V zdravstvenem domu naprošajo vse, ki imajo rumeno cepilno knjižico, da jo prinesejo s seboj na cepljenje. Priporočljiv presledek med cepljenjem proti covidu-19 in ostalimi cepljenji je 14 dni, predvsem iz razloga, da se izognemo napačnemu pripisovanju morebitnih neželenih učinkov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice