FOTO: Janez Leskovar
V Mariboru se na najdaljšo noč v letu obetajo številne zabave, največje silvestrovanje pa bo tudi letos na Trgu Leona Štuklja, kjer bosta zbrano množico zabavala Nuša Derenda in skupina Pop Design.

Največje javno silvestrovanje v Mariboru, z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, bo na Trgu Leona Štuklja, kjer organizatorji tudi letos pričakujejo več tisoč obiskovalcev. Za odlično zabavo bo od 22.ure naprej skrbela Nuša Derenda, po polnoči in novoletnem voščilu mariborskega župana Saše Arsenoviča, pa bo na odru skupina Pop Design.

Zabava na največjem mariborskem trgu se bo nadaljevala tudi na prvi dan novega leta, z novoletnim koncertom skupine Victory od 20. ure naprej.

Silvestrovanja tudi na Grajskem trgu, Pohorju ...

Silvestrovanje na prostem pripravljajo tudi na Grajskem trgu, kjer bo s stojnic dišalo po sladkih dobrotah in kuhanem vinu, za energično glasbeno in plesno spremljavo bo poskrbel DJ, sporočajo z Zavoda za turizem Marbor - Pohorje. Ljubitelji kulture bodo lahko zadnji večer v letu preživeli v SNG Maribor, kjer bodo letos na sporedu predstave Nabucco, Od blizu in Tango.

Raznoliko dogajanje se obeta še v številnih lokalih in restavracijah v središču mesta, skok v leto 2019 pa lahko doživite tudi na Mariborskem Pohorju. Krožno kabinska žičnica bo na vrh in v dolino vozila tudi v nočnem času.

Posebno elektronsko doživetje obljubljajo organizatorji Festivala alternativne kulture FAK, ki zaključek pripravljajo v Kinu Udarnik.

V novo leto na drsalkah

V novo leto bo letos možno vstopiti tudi na drsalkah. Na mestnem drsališču na Trgu Generala Maistra bo, ob glasbeni spremljavi, drsanje trajalo do 2. ure zjutraj. 

Organizatorji obiskovalce naprošajo, da na prireditveni prostor na Trg Leona Štuklja ne prinašajo pirotehničnih sredstev in drugih nevarnih predmetov kot so steklenice. Ob tem jih naprošajo, naj upoštevajo navodila organizatorjev in varnostnikov na dogodku. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice