Prav danes začenjajo veljati novi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Zaradi teh se v Mariboru danes napoveduje protest.

Danes začne veljati veljati prepoved gibanja v nočnem času oziroma med 21. in 6. uro. Poleg tega bo s polnočjo začela veljati tudi omejitev druženja, ki omejuje druženja na največ šest ljudi, ter prepoved prehajanja med regijami. Prehajanje odslej ne bo več mogoče, ne glede na to, ali je ta na oranžnem ali rdečem seznamu.

Seveda za vse omejitve veljajo tudi izjeme. Izjeme ob prepovedi gibanja v nočnem času so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere, piše v odloku. Zaradi policijske ure sicer delovni čas prilagajajo tudi trgovci, ki bodo poslovalnice z današnjim dnem večinoma zapirali pred 21. uro.

Očitno najbolj sporen ukrep, ki gre protestnikom najbolj v nos, je prav 'policijska ura'. 

Gre za prijavljen protest?

Protestniki se bodo sodeč po javnih objavah na družbenem omrežju Facebook očitno zaradi ukrepa policijske ure danes ob 21. uri zbrali na Glavnem trgu v Mariboru.

Ali gre za napovedan in prijavljen protest, zaenkrat ni znano. Za pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, vendar na njihove odgovore še čakamo.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nagajivček (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

samo vprašam: Svetujem vladi, da naj začne pobijat komuniste pa s slamo pokrit in zažgat, da ne smrdi rdeć prase !

aaawww (nepreverjen)

Poziv k pobijanju je kaznivo dejanje. Še toliko bolj, ker pozivaš k uboju predsednika vlade Janše.

In reply to by nagajivček (nepreverjen)

Kikikiki (nepreverjen)

To je najmanj kaj si zasluži JJ

In reply to by aaawww (nepreverjen)

KarNekdo (nepreverjen)

Resno ti to? Prvic vidim da mas sam v glavi gnilo zazgano slamo da ne razlikujes vprasanje z predlogom,, glede tvojega komentarja, zaleti se 10x v zid pa skoci v prepad, budalo budale, mrssss

In reply to by nagajivček (nepreverjen)

Djuro (nepreverjen)

Fištravec in Arsenovič sta odstranila granitne kocke ........za vsak primer ,če se jim zgodi GOTOF SI ! Danes je samo trening na suho brez kock .....

Default (nepreverjen)

GOTOF SI!!!

arogantnež (nepreverjen)

Kakšen idiotizem. Vsi vemo, da v tem času po 21:00 uri v MB nimaš česa iskati zunaj, ker začnejo ljudje takrat kuriti kar jim pač pade pod roke. Plastika, slabo posušen les, gume, ipd.

Maar (nepreverjen)

Upam da policija pride z vodnim topom. Če ga že za lenuhe in kvazi kulturnike v LJ šparajo, naj ga vsak v MB-ju preizkusijo.

Levica (nepreverjen)

Tale desničar Polanec že zbira ljudi za njegov protest!

Suljic (nepreverjen)

Naj jih polcaji orenk nalomjo, bagro

Dejo007 (nepreverjen)

Suljo lape

In reply to by Suljic (nepreverjen)

,,joze;; (nepreverjen)

Če bi imeli vsaj malo pameti v glavah, ne bi razmišljali o protestih. Škoda denarja, ki ga je država porabila za vaše izobraževanje.

Jani dragi (nepreverjen)

Štajerci imajo jajca bravo

Ne vem (nepreverjen)

Imajo slamo v glavi. Brezobrazna publika ki se znaša nad trgovci, policijo, varnostniki, zdravstvenimi delavci, ker ne morejo delati tega, kar oni hočejo 24/7.
Ne spoznaš kak je človek, ko živi v blaginji in mu gre vse, kakor hoče. Spoznaš kak je, ko živi v težavnih časih, ko mora kaj premagati in ko mu je nastavljen konflikt. Štajerci so pokazali, da so razvajene pomehkužene cmere, ki se nočejo držati že najmanjših ukrepov (več kot polovica niti ne nosi maske preko nosa ampak nekaj simulira). Da ne rečem kak vik in krik je bil, ko zadnjo uro niso smeli v trgovine, ko je bilo samo za rizične skupine (kamor spadam, tako da sem hodil mimo in bil priča tem pacientom, ki so grozili vsem poprek in pljuvali po njih). Prav sram me je, ko vidim obnašanje javnosti. Ne vem kako ni njih.

In reply to by Jani dragi (nepreverjen)

Komunizem nikoli vec (nepreverjen)

Bolj pomemben je v mariboru naslednji protokol PREBIVALCI MARIBORA NEPREKLICNO ZAHTEVAMO ODSTOP ALEKSANDRA ARSENOVICA IZ DELOVNEGA MESTA ZUPANA-ker je mariboru naredil ze dovolj skode -NAJ ODSTOPI NEMUDOMA KAJTI ZGODILA SE BO VSTAJA STAJERSKE PRESTOLNICE!!!!!!!!!!!kopiraj deli naprej siri preneai ozavescaj-zahtevaj tudi ti odstop kajti to je tvoja ustavna pravica*!!!!!bodi glasen-ne dovolimo sirjenja srbije v mariboru!!!!!

Kuga (nepreverjen)

Nezakonito je vse ze

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice