V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 9. aprila, opravili 4730 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1250 novih okužb, gre za 26,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 26136 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 238.063.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1279 okužb ob opravljenih 5198 PCR testih, šlo je za 24,6-odstotni delež.

V Podravju 184 novih okužb v 29 občinah

Po novih okužbah ponovno močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili kar 80. Sledi Slovenska Bistrica s šitirnajstimi, Rače - Fram z desetimi in Ruše z devetimi novimi okužbami. 

Po osem novih okužb so odkrili v občinah Hoče - Slivnica in Ptuj, sedem pa v Ormožu. 

Šest novih okužb so odkrili v Šentilju, po štiri pa v Miklavžu na Dravskem polju, Dupleku, Oplotnici, Kidričevem in Gorišnici. 

Po dve novi okužbi so odkrili v občinah Pesnica, Selnica ob Dravi, Kungota, Majšperk, Juršinci in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. 

V občinah Lenart, Markovci, Poljčane, Videm, Hajdina, Trnovska vas, Cerkvenjak, Cirkulane, Dornava in Makole so odkrili po eno novo okužbo. 

Brez novih okužb so občine Starše, Podlehnik, Benedikt, Lovrenc na Pohorju, Žetale, Središče ob Dravi, Sveta Ana, Destrnik, Zavrč, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Sveti Tomaž. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

goni se s tvojimi "kar" majmun zabiti, pri 100,000 prebicalev je 80 okužb PREHLAD BREZ POMENA in ne "kar", lažovi fašistični

Starejše novice