Foto: Janez Leskovar
V Mariboru letos kresovanja ne bo, lahko pa se odpravite v njegovo okolico, ki ponuja številna kresovanja.

Približujejo se prvomajski prazniki in z njimi kresovanja, zato smo za vas pripravili seznam, kam se lahko odpravite na kresovanje v okolici Maribora. 

V nedeljo, 29. aprila, ob 17.00 bo potekala postavitev majskega drevesa v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah (Bar pri Rokavcu, Sp. Gasteraj)

Največje kresovanje v Rušah

V pondeljek, 30. aprila ob 17.30 v Rušah napovedujejo največje kresovanje. Ob 17.30 bo potekala postavitev majskega drevesa. Ob 18.30 je organiziran program za otroke s Spidijem, nastopile bodo tudi najmlajše mažoretke iz Mažoretnega in twirling kluba Ruše in učenci OŠ Janka Glazerja. Ob 20.30 sledi tradicionalni pohod z baklami v družbi Godbe Ruše in Twirling in mažoretnega kluba Ruše. Za zabavo pa bodo poskrbeli Tanja Žagar z bandom in skupina Njubend. Ob 21.30 boste v veselem vzdušju spremljali prižig kresa, zabava pa se bo nadaljevala vse do jutra, do 3. ure.

Vzporedno bo na isti dan potekalo tudi tradicionalno kresovanje na Pragerskem s pričetkom ob 19.00. V Zgornji Koreni se bo ob 15.00 pričelo s postavitvijo majskega drevesa in nato nadaljevalo s kresovanjem, prav tako si boste lahko postavitev in kresovanje ogledali od 15.00 dalje tudi v Spodnjem Dupleku

Ob 16.00 bo potekala postavitev majskega drevesa v Spodnjem Dupleku (pri bencinski črpalki v Sp. Dupleku) in v Zgornji Koreni (Pri Kulturnem domu v Zg. Koreni), ob 18.00 pa bo postavitev majskega drevesa in kresovanje v Občini Miklavž na Dravskem polju (Miklavški trikotnik).

Kresovanje se bo odvijalo tudi v Zgornji Koreni (Športno igrišče v Zimici) ob 20.00, v občini Starše (Športni park Ložič) od 19.00 dalje, od 18.00 naprej bo kresovanje v občini Starše (Športni park Trniče (jama)) in ob isti uri tudi v Malečniku (pred KS Malečnik-Ruperče). 

Postavitev majskega drevesa in kreosvanje se bo dvijalo še v občini Starše (Lovski dom Starše, Športni park Marjeta) od 17.00 naprej, postavitev pa bo od 18.00 prav tako v občini Starše, in sicer v vaškem središču Prepolje
 

V torek, 1. maja pa bo od 14.00 naprej potekala postavitev majskega drevesa v občini Starše (Športni park Ložič), od 15.00 bo postavitev majskega drevesa v občini Starše (Gasilski dom Trniče). Ob 11.00  bo na Tojzlovem vrhu potekala tradicionalna prvojmajska prireditev in obeta se tudi velika veselica pri ribniku Farovec pri Slovenski Bistrici od 11.00 dalje. 

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice