Na vadišču kinološkega društva v Mariboru bo danes in v nedeljo znova potekala mednarodna razstava psov vseh pasem CACIB Maribor in CACIB Pohorje.

Skupaj na razstavi v Mariboru pričakujejo skoraj 2000 psov iz 28 držav, zastopanih bo 197 različnih pasem, med njimi tudi nekatere precej eksotične.

Organizator razstave je Klub ljubiteljev bokserjev Slovenije. Kot je za STA povedala vodja razstave Sabina Heric, se bo prvi dan na Pobrežju predstavilo 925 psov, na popoldanskih specialnih razstavah za terierje in pritlikave pasme pa še skoraj 600 psov. V nedeljo se bo razstava nadaljevala z 852 psi, zaključila pa popoldne s specialno razstavo prinašalcev

Poleg vseh najbolj pogostih pasem si bo mogoče ogledati tudi tiste manj običajne, tudi nekatere eksotične, med katerimi je Hericova izpostavila tudi take, ki so s strani svetovne kinološke zveze še nepriznane, a se vseeno lahko predstavijo na razstavah, kot sta svilnati hrt in jakutska laika. Prvi bodo slovenski, medtem ko bo druga prišla iz Avstrije.

Tudi letos največ razstavljavcev prihaja iz Italije, Slovenije in Avstrije, med drugimi pa so udeležbo napovedali tudi razstavljavci iz večine drugih evropskih držav ter celo iz Južne Koreje, ZDA in Avstralije.

Po napovedih organizatorjev bodo sodili priznani mednarodni sodniki, ob psih pa bo na razstavi svojo ponudbo predstavljalo tudi kar nekaj ponudnikov pasje opreme, predvsem takšne, ki jo je v redni prodaji težje dobiti.

Razstava se oba dneva začenja ob 10. uri in se bo zaključila ob 17. uri, odraslim bo ogled omogočen za štiri evre, otrokom pa za polovično ceno. Kot je za STA še povedala Hericova, si razstavo vsako leto ogleda okoli 1500 ljubiteljev kosmatincev, vsaj toliko pa jih zaradi napovedanega lepega vremena pričakujejo tudi letos.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice