Ljubljanski radioterapevti in fiziki več ne bodo zdravili v Mariboru. Kot uraden razlog navajajo kadrovsko podhranjenost, neuradni razlog pa je vse kaj drugega.

Po poročanju Radia Slovenija se ljubljanski radioterapevti in fiziki ne bodo več vračali v UKC Maribor, da bi zdravili nove paciente z rakom. Kot uraden razlog so navedli kadrovsko podhranjenost, saj ima Maribor zaposleno le eno specialistko za radioterapijo in enega fizika. Neuradno pa gre za nepriznavanje lapsusa, o katerem smo pred kratkim prav tako poročali, in sicer za slabo organizacijo, ki je privedla do zamenjave bolnic. Spomnimo, na ljubljanskem Onkološkem inštitutu so obsevali bolnico iz Maribora, ki sploh ni imela raka, a si je nesrečno delila ime, priimek in celo letnico rojstva z bolnico, ki bi jo po pravem morali obsevati.

Nič več obsevanja vsaj še dve leti

Ljubljanski radioterapevti bodo končali z zdravljenjem pacientov, ki so jih prišeli zdraviti še pred novo sprejeto odločitvijo, ne bodo pa sprejemali novih. Spomnimo, po dogovoru med UKC Maribor in Onkološkim inštitutom v Ljubljani bi se naj ljubljanski radioterapevti in fiziki vozili v Maribor, kjer bi morali biti prisotni pri zdravljenju z linearnimi pospeševalniki. Pri nas bi delovali vse dokler si mariborski UKC kadrovsko ne opomore.  V Mariborskem UKC-ju so delovali šele mesec dni, v tem času pa so pričeli uporabljati linearne pospešnike, ki so pred tem eno leto samevali. Po poročanju Radia sedaj obstaja mogočnost, da se novih bolnikov v mariborskem UKC vsaj še dve leti ne bo dalo obsevati, v kolikor (uradno) ne pridobijo nove kadrovske okrepitve. 

Foto: Onkologija Maribor, Facebook

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice