V podjetju Marprom bodo po prehodu na nov sistem evidentiranja in prodaje vozovnic ob novi večnamenski kartici uporabnikom ponudili še posebno kartico, veljavno izključno za javni mestni potniški promet (JMPP) v Mariboru.

Tako bo potnikom, če ne potrebujejo nove večnamenske kartice z dvema čipoma, ki ob prevozu z avtobusi omogoča še prevoz z žičnicami na Pohorju in stane štiri evre, na voljo kartica z enim čipom samo za JMPP po ceni dva evra.

Brezplačni prevozi za starejše

Pri tem bodo lahko vsi, ki so dosedanje avtobusne kartice kupili v letu 2018, omenjene nove kartice s samo enim čipom prejeli brezplačno. Isto velja tudi za vse kategorije potnikov, po sklepu mariborskega mestnega sveta upravičene do brezplačnega prevoza z mestnimi avtobusi – starejši od 70 let z varstvenim dodatkom, vsi starejši od 80 let in invalidni občani.

Posebne kartice samo za JMPP bodo predvidoma na voljo v kratkem. Dokler še ne bodo na razpolago, navedenim kategorijam potnikov, upravičenim do brezplačnih voženj, na Avtobusni postaji Maribor ne bodo menjavali obstoječih kartic za nove, razen tistim, ki jih želijo koristiti še za druge storitve in potrebujejo novo večnamensko kartico za štiri evre. Nakup te morajo vsi plačati sami.

Z zamenjavo se ne mudi

Kot so že napovedali v Marpromu, bodo vse dosedanje vozovnice mestnega potniškega prometa v Mariboru veljale še do 30. junija, tako da se z zamenjavo za nove kartice ne mudi. Ob tem so skupaj z Mestno občino Maribor sprejeli odločitev, da bo neizkoriščene kupljene vožnje s starih kuponskih vozovnic po izteku veljave teh mogoče prenesti na novo kartico, medtem ko za brezplačno pridobljene vožnje to ne velja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice