Člani Rdečega Križa Slovenije so danes v Mariboru, v okviru projekta ESIRAS, odprli pisarno za integracijo prosilcev za azil.

Otvoritve so se udeležili tudi župan Andrej Fištravec, predsednik Rdečega Križa Slovenije Dušan Keber, podpredsednik Rdečega Križa Maribor Jernej Završnik in Metod Dolinšek, sekretar Rdečega križa Maribor. 

»To je projekt, ki premišljuje in išče neke učinkovite prakse na ravni celotne Evrope in Evropa bo morala nekaj storiti. Smo kontinent, ki se stara, kontinent, ki želi bit konkurenčen v globalnem svetu. Istočasno pa nimamo razdelane strategije, kako se lahko pride na tak kontinent. To, da se mora na skrivaj prečkati meje, da se mora izpostavljati lastna življenja, da prideš preko morja, to ni vredno Evrope, kulturne tradicije in ni vredno človeka. Dejstvo je, da Evropa konstantno potrebuje ljudi, ki pomagajo graditi našo ekonomijo, civilizacijo in našo kulturo, tako da jaz bi razmišljaj bolj v tej smeri,« je povedal župan Andrej Fištravec

Projekt ESIRAS

Rdeči križ Slovenije je v januarju 2018 pričel izvajati projekt ESIRAS Slovenija - Zaposljivost in socialna integracija beguncev in prosilcev za azil. V okviru projekta nudijo prosilcem za azil in osebam s priznano mednarodno zaščito podporo pri izboljšanju možnosti za pridobivanje zaposlitve in pogojev socialne integracije. Projekt je nastal v sodelovanju med Mednarodno federacijo društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter Generalnim direktoratom Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje, sofinanciran pa je s strani Programa Evropske unije za zaposlovanje in socialne inovacije.

Projekt se izvaja v sedmih državah Evropske Unije - Avstriji,  Cipru, Danski, Franciji, Italiji, Veliki Britaniji in Sloveniji. Glavni koordinator projekta je Rdeči križ Španije. Trajanje projekta pa je zaenkrat predvideno za obdobje od 01. 01. 2018 do 30. 06. 2019.

Uporabniki projekta sodelujejo na različnih aktivnostih in s člani ekipe individualno iščejo najboljše rešitve. Obenem omogočajo tudi dostop do ostalih storitev Rdečega križa Slovenije, kot je služba za združevanje družinskih članov.

Projekt je nastal z namenom podpore tistim lokalnim skupnostim po Evropi, kjer je največ migrantov. Glavna pisarna projekta ESIRAS Slovenija je tako v Ljubljani, njena izpostava pa je z današnjim dnem postala tudi v Mariboru. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)

Sedaj imenovati direktorja, tajnico in izvrševalca pa smo za začetek kompletni !

benedikt (nepreverjen)

... in to je moja zgodba, kako ste me nagega in bosega delozhirali na EU cesto...= B0g! usmili se te nesrezhne dezhelice...
http://www.xinxii.com/slowenien-von-bolschewismus-bis-udbanazismus-p-31… you can help me please http://www.xinxii.com/newdocs.php?list=Topviews

Starejše novice