V javnem mestnem potniškem prometu v Mariboru je danes začel veljati nov sistem evidentiranja in prodaje avtobusnih vozovnic. Odslej je v uporabi nova večnamenska brezstična kartica, s katero lahko ob avtobusih koristite tudi vožnje z gondolo.

Kartica po vzoru ljubljanske Urbane, od danes tako omogoča dostop do več storitev. V Mariboru bomo tako brezžično kartico zaenkrat lahko koristili za vožnjo z mestnimi avtobusi in žičniškimi napravami na Mariborskem Pohorju, s katerimi upravlja javno podjetje Marprom.

V naslednji fazi naj bi brezstična kartica, ki zaenkrat še nima imena, omogočala tudi uporabo parkirišč v upravljanju Marproma.

Kartica veljavna 10 let

Cena nove brezžične kartice znaša 4 evre, veljavne pa so 10 let od izdelave. Dosedanjih kuponskih vozovnic pri Marpromu ne bodo več izdajali. Te je mogoče koristiti še do konca junija, do takrat pa morajo uporabniki porabiti vse vožnje, saj prenos na novo kartico ne bo mogoč.

Uporabna bo tako za javni mestni potniški promet kot integrirani javni potniški promet, za katera so imeli doslej na avtobusih nameščena dva različna čitalnika vozovnic, poslej pa bo potreben le še eden.

Še pol leta bodo v veljavi tudi mesečne in letne vozovnice, zato dijakom in študentom ni treba že danes kupovati nove kartice, še zlasti če je ne nameravajo uporabljati tudi za ostale storitve.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice