Klub mariborskih študentov je včeraj v Pisarni organiziral svojo prvo izmenjavo rastlin, katere pobudnik je bil najbolj poznani slovenski ljubiteljski botanik Jan Robin.

Klub mariborskih študentov je včeraj v Pisarni prvič gostil dogodek Plant swap, katere idejni vodja je bil Jan Robin, na Instagramu poznan kot @botanistbyheart. Kemik in veliki ljubitelj sobnih rastlin je delil svoje nasvete in izkušnje, katere vsakodnevno predaja tudi svojim 37 tisočim sledilcem Instagram profila.

K pričetku izmenjave je obiskovalce povabil z naslednjimi besedami: »Rastline so moja strast in vesel sem, da lahko to strast delim z vami. Kot tudi moje znanje in informacije. Želim vam, da domov odnesete nove izkušnje, znanje in seveda novo zeleno sostanovalko.«

To je način življenja

Vsaka rastlina nosi svojo zgodbo in bolj kot so rastlinice nenavadne ali redke, boljše so. Obstajajo takšne, ki čistijo prostore negativne energije, nekatere v naš dom prinesejo mir, srečo in ljubezen ter druge, ki prečiščujejo zrak.

Sobne rastline privlačijo pozitivno energijo in izboljšajo vaše počutje. Niso samo predmeti, ki krasijo naše domove, ampak za nekatere lahko postanejo strast, razvada, umetnost, moda – način življenja.

Več kot petdeset odtenkov zelene

Na mizah so bili manjši, srednje veliki in večji potaknjenci, ki so navduševali z različnimi oblikami listov in tudi kaj več kot petdesetimi odtenki zelene. Veljalo je načelo, prej si ogledaš vso ponudbo, prej boš lahko izmenjal svoj potaknjenec za novega.

Tudi tisti, ki so prišli brez poganjka, pa so dobili kakšnega od velikodušnih ljubiteljev sobnih rastlin.

Naravna gnojila za bolj zdravo zemljo

O negi in vzgajanju rastlin, pa je udeležence dogodka poučila mlada inovativna ekipa iz Organics nutrients. Njihov cilj je pripomoči k bolj zdravi zemlji z uporabo naravnih gnojil in pripomočkov za gnojenje. Za udeležence so pripravili tudi nekaj brezplačnih vzorcev gnojil in nagradno igro. 

Dogodka so se udeležili tako mlajši kot predstavniki starejše generacije, tako ženske kot moški in slednji so presenetili s pozornostjo, ki jo posvečajo zelenim rastlinicam. Vsekakor pa so na dogodku ovrgli stereotip, da so samo ženske tiste, ki skrbijo za rože.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice