V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 1. marca, opravili 4487 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 729 novih okužb, gre za 16,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 48.003 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 191.053.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 243 okužb ob opravljenih 1451 PCR testih, šlo je za 16,7-odstotni delež.

V Podravju 74 okužb v 24 podravskih občinah

Največ okužb so včeraj potrdili v Mestni občini Maribor, in sicer so tam zabeležili 20 okužb. V občini Slovenska Bistrica so potrdili devet novih primerov. Pet so jih zabeležili v občinah Ptuj in Hoče - Slivnica. 

Štiri nove okužbe imajo v občini Videm, tri v Ormožu, Šentilju, Pesnici in Miklavžu na Dravskem polju. Po dve pa v občinah Lenart, Duplek, Lovrenc na Pohorju in Cerkvenjak- 

Po eno novo okužbo so odkrili še v občinah Selnica ob Dravi, Ruše, Rače - Fram, Kungota, Markovci, Starše, Cirkulane, Benedikt, Poljčane in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb so v ponedeljek bile občine Sveta Ana, Majšperk, Hajdina, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Središče ob Dravi, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Zavrč, Juršinci, Makole, Gorišnica, Oplotnica, Destrnik, Dornava, Podlehnik, Sveti Tomaž, Trnovska vas in Žetale. 

Po zadnjih podatkih je v Podravski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 100,7.V regiji pa je aktivnih 1424 primerov. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je danes, 2. marca, hospitaliziranih 108 covidnih bolnikov, od tega 15 na intenzivni terapiji. Dva sta žal izgubila življenje.

V Splošni bolnišnici Ptuj je na današnji dan hospitaliziranih 11 bolnikov, od tega sta dva na intenzivni terapiji. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice