Na Stanovanjskem skladu Republike Slovenije bodo tudi letošnje leto posvetili novim projektom. Poleg gradnje v Ljubljani, bodo gradili Pod Pekrsko gorco v Mariboru.

Na južnem delu Maribora, v bližini znamenite Pekrske gorce, Stanovanjski sklad RS na zemljiščih v velikosti 4,7 hektara, načrtuje novo stanovanjsko sosesko Pod Pekrsko gorco. Za gradnjo stanovanjskih blokov je že podana vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Zgradili bodo 400 stanovanj

Zgraditi želijo sodobne večstanovanjske stavbe v obliki štirih nezaključenih karejev. Etažnost objekta bo obsegala klet, pritličje in dve nadstropji. 

»Skupno načrtujemo 400 stanovanj v velikosti od 35 do 80 kvadartnih metrov,« napoveduje direktor stanovanjskega sklada Črtomir Remec.

Načrtovana je tudi gradnja podzemnih garaž pod objekti. Zemljišče bodo razvijali postopoma, v dveh samostojnih fazah po funkcionalnih enotah. Najprej bodo zgradili 212 stanovanj v prvi in nato še 188 stanovanj v drugi enoti.

Tudi oskrbovana stanovanja in trgovska dejavnost

V sklop stanovanjske soseske je vključena tudi umestitev dveh stavb s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji, dnevnega centra aktivnosti za starejše ter javni program v delu pritličjih objektov, predvidoma trgovske in storitvene dejavnosti. 

»Želimo zagotoviti dva tisoč novih najemnih stanovanj, do leta 2025 pa potrojiti njihovo trenutno število, da bi dosegli naslednjo prelomno stopničko – 10.000 javnih najemnih stanovanj. Gradnja sosesk, s katerima bomo pridobili več kot 500 novih stanovanj, bo dober začetek,« je za gradnji v Mariboru in Ljubljani povedal Remec.

Sklad si bo še naprej preko javnih pozivov, programov in nakupnih razpisov ter lastnih naložb prizadeval za povečanje števila javnih najemnih stanovanj.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BREZ dovoljen (nepreverjen)

Nov gradben zakon prepoveduje bivanje v stanovanjih brez uporabnih dovoljen ... 80% Maribora tega nima!

tonci mb (nepreverjen)

Cene obstojecih stanovanj bodo v tem okolišu dodobra padle

Starejše novice