Kulinarični festival Street Food Market Austria & Street Food Market Slovenija že tretjič ustavil v Mariboru.

Karavana ulične hrane se bo ponovno ustavila v Mariboru in naše brbončice razvajala z dobrotami v okviru turneje Street Food Market Austria in Street Food Market Slovenija.

Več kot 40 ponudnikov bo sedaj že tradicionalni zadnji vikend v mesecu, od 29. do 31. avgusta, na Trgu Leona Štuklja predstavilo dobrote svetovne kuhinje iz svojih predelanih vozil oziroma že vsem dobro poznanih »food truckov«. 

Trg Leona Štuklja bo postal mednarodno prizorišče ulične prehrambene scen, ko se bodo čarali okusi ulične hrane s celega sveta. 

S čim smo se razvajali lani?

Na voljo so bili različno pripravljeni hamburgerji in hot dog-i, domači ajdovi štruklji, španski churrosi, belgijski vaflji, nizozemske mini palačinke, dunajski wrapi in sirovi sendviči, ocvrte banane, specialitete iz ostrig … Ob tem pa sta obiskovalce razvajala tudi argentinski žar in karibska kuhinja, za osvežitev pa so poskrbeli lokalni pivovarji in čudoviti čudoviti TanKR iz leta 1976

Bogata ponudba je tako kar vabila. Kot je povedal za Mariborinfo organizator Mitja Špes, so otvoritev planirali ob dvanajstih, a ponudnikom že vnaprej povedali, naj bodo za vsak slučaj pripravljeni že ob enajstih.

»Ljudje pa so prihajali ob desetih. Tako je bil super štart, ob pol enajstih so bili že lačni – res je, da je to bil že čas malic in to se pozna, četudi je sedaj že čas kosila.«

»Glede na pestro ponudbo vidimo, da so tudi ljudje navdušeni, da lahko poskusijo različne jedi. Mislim, da je to to, kar želimo dosegati. Druženje na festivalu ob super hrani, neki trendovski pijači in programu …,« je pojasnil organizator in dodal, da je štart tak, kot so si ga lahko le želeli. 

Ob pestri ponudbi hrane in pijače pa smo se lani ustavili tudi ob avstralskem »food trucku«, kjer smo preizkusili meso krokodila, kenguruja, zebre in kamele. 

»Kenguru je dolg file, zelo mehek in pust in je zelo podoben mladi srni. Je bolj dodelan in prečiščen od govedine in je super hrana na katero se bomo lahko zanesli v prihodnosti in primeren je tudi za dieto. V Avstraliji imamo 24 milijonov ljudi in 48 milijonov kengurujev, ki tečejo naokoli. Meso je rdeče in ga lahko jemo surovega ali kot steak,« nam je tako na omenjeni stojnici lani zaupal Oliver Chmerlarz.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice