V Mariboru se prihodnji teden na Meljski cesti 42 odpira nova veganska restavracija s posebnim načinom delovanja.

Vse bolj se ljudje zatekajo k bolj zdravemu načinu prehranjevanja in s tem tudi vse večji pomen dobiva veganska hrana. Ob vse večjem številu veganov je zato presenetljivo, da je veganska ponudba v Mariboru slaba. A to se bo kmalu spremenilo. Že prihodnji teden se namreč v Melju, na lokaciji nekdanje veganske restavracije Dobro&Jem odpira nova, sveža veganska restavracija Slovegija

Tako bodo vegani lahko prišli na svoj račun tudi v Mariboru. Mariborska veganska restavracija pa bo imela tudi poseben način delovanja.

Samopostrežna restavracija brez fiksnega menija

Pred otvoritvijo smo spregovorili z lastnikom Benjaminom Boriškom, ki ima te dni ogromno dela. Zaupal nam je, da bo Slovegija  samopostrežna restavracija brez jedilnika oziroma fiksnega menija, s čimer se bodo  izognili tudi nepotrebnemu stresu v kuhinji. Namenjena bo vsem okusom, ponujali pa bodo tudi staroslovenske tradicionalne, vendar brezmesne jedi. 

Čeprav tega ne vemo, so številne tradicionalne slovenske jedi v osnovi veganske. Nekatere izmed njih boste lahko od prihodnjega tedna naprej okušali tudi v veganski restavraciji na Meljski cesti.

»Ponujali bomo jedi iz domače sezonske zelenjave, ki jo pridelam na svojem vrtu, sodelovali pa bodo tudi z drugimi slovenskimi proizvajalci. Velik poudarek bo na solatah, imeli bomo solatni bar,« je za Mariborinfo povedal lastnik nove mariborske veganske restavracije.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Oki (nepreverjen)

Super, koncno!☺?

Starejše novice