Na Trgu generala Maistra bo v četrtek začelo obratovati mariborsko drsališče na prostem, ki bo zimsko ponudbo mesta dopolnjevalo vse do 2. marca. Doris Urbančič Windisch pravi, da ima Maribor najlepše drsališče v državi.

»Bolje pozno kot nikoli,« pravijo številni Mariborčani. Tik pred božičem bo Maribor vendarle dobil drsališče na prostem, čeprav je Mariborčanom pred časom celo 'grozilo', da se v letošnji zimi ne bi mogli preizkusiti na drsalkah.

V četrtek ob 10. uri se bo odprlo mestno drsališče na prostem, ki tokrat stoji na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo v Mariboru. Štajerska prestolnica tako dobiva atraktivno drsališče na povsem novi lokaciji.

»Veseli smo, da nam je uspelo. To pomeni tudi programsko dopolnitev Čarobnega decembra. Poln dogajanje je Trg Leona Štuklja, Grajski trg, Poštna ulica, zdaj še Maistrov trg z vsebino čarobnega decembra. Vse se lepo sklada tudi z Maistrovim letom,« je za Mariborinfo dobro novico delila direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch.

Drsališče odprto vsak dan vse od 2. marca

Ob drsališču bo poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo, drsanje pa bo možno vsak dan od 10. do 21. ure, vse do 2. marca. Izjema je Silvestrovo, ko boste lahko z drsalkami na nogah zadrsali v novo leto in vztrajali vse do 2. ure leta 2019.

Vstopnina bo znašala dva evra za mladoletne in tri evre za odrasle. Na drsališču si boste lahko izposodili tudi vso potrebno opremo. Obvezna oprema so drsalke in čelada, za najmlajše bodo oddajali tudi hojice. Drsalke in hojice bodo stale dva evra, čelada 2,5 evra.

»Najlepše drsališče v državi«

Z drsališčem opravlja MOPA, ki bo pripravljala tudi številne športne dneve za šolarje, animacije, rojstne dneve in druge dogodke. Še posebej živahno bo po vsej verjetnosti tik ob koncu obratovanja, ko bodo na sporedu zimske šolske počitnice.

»V Mariboru bomo imeli doslej najlepše drsališče na enkratni lokaciji, ki se sklada s stoletnico Maistra. Imeli bomo najlepše drsališče v državi, saj ga v Ljubljani letos ni,« poudarja Urbančič Windischeva, ki je zadovoljna z letošnjo praznično podobo mesta.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sotorista (nepreverjen)

Najlepse ja,dok ne pogledas sotorov pa tepiha... expo scena...za nagnat

Starejše novice