Student Conference in Maribor velja za eno največjih študentskih konferenc v Evropi. Letos se bo odvila že 21. izvedba.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru od 1. do 10. julija gosti že 21. Mednarodno študentsko konferenco SCiM, ki jo organizira oddelek za mednarodno sodelovanje. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade. 

Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje več kot 50 udeležencev iz skoraj 40-ih držav sveta. 

Na današnji otvoritvi bosta študente pozdravila podžupanja Mestne občine Maribor Helena Kujundžić Lukaček in Mladen Kraljić iz Univerze v Mariboru.

Klemen Zapečnik, sekretar za mednarodno sodelovanje in vodja konference, ob začetku konference pravi: »Tema letošnje konference je poimenovana 'Challenges of young people in modern world' oziroma 'Izzivi mladih v modernem svetu'. Udeleženci bodo skozi kvalitetne delavnice spoznavali sebe in delali na sebi. Pridobili bodo različna znanja, ki jim bodo v prihodnje koristila pri nadaljnjih življenjskih korakih. Udeleženci konference bodo ob izobraževalnem delu spoznavali še ljudi iz različnih kulturnih ozadij, Slovenijo ter samo mesto Maribor.«

Novost letošnje izvedbe je, da bodo delavnice in predavanja izvajali mariborski študenti, ki so bili ob začetku študijskega leta izbrani na razpis, Študentska organizacija Univerze v Mariboru pa jim je v vmesnem času omogočila številna izobraževanja na področju vodenja delavnic.

Organizatorji so na letošnjo konferenco sprejeli 54 udeležencev iz 38 držav, med drugimi tudi iz ZDA, Armenije, Argentine, Indonezije, Indije, Jemna, Kambodže, Južne Afrike, Kostarike, Šrilanke, Velike Britanije ... Skozi celotno zgodovino konference je rdeča nit medkulturno povezovanje in iskanje skupnih točk v vizijah mladih.

Študenti bodo poleg predavanj in delavnic deležni še spoznavanja mesta Maribor in ogleda Slovenije na dvodnevni ekskurziji. Med udeleženci vsako leto odličen odziv predstavlja tudi učenje slovenskega jezika.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice