Foto: Jure Banfi
Za predvidoma 60 dni bo zaprta Vrbanska cesta v Mariboru, tri nedelje v aprilu in maju pa bo zaprta tudi državna cesta med Bresternico in Koroškim mostom.

Državna cesta med Bresternico in Koroškim mostom v Mariboru bo tri nedelje v aprilu in maju, 18. aprila, 9. maja in 16. maja, od 6. do 20. ure popolnoma zaprta zaradi asfaltiranja. 

Zaradi tega bodo v času zapore mestni avtobusi na liniji številka 15 Bresternica–Košaški dol vozili po spremenjeni trasi. Obvoz bo urejen samo do Kamnice po Gosposvetski cesti, Turnerjevi ulici in Vrbanski cesti do postajališča Kamnica - pošta v obe smeri. Avtobusi bodo s postajališča Kamnica - pošta vozili po odhodih, ki jih imajo sicer iz Bresternice.

Med zaporo omenjenega dela Koroške ceste ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Terme Fontana, Kamnica - križišče, Mariborski otok - HE, Čolnarna, Bresternica - odcep, Bresternica - rondo in Bresternica v obe smeri. Kot nadomestna lahko potniki izberejo postajališča Vrbanska - šola, Vrbanska - vodovod, Kamnica - hipodrom in Kamnica - šola v obe smeri ter Kamnica - pošta in Turnerjeva v smeri centra mesta.

Za predvidoma 60 dni bo zaprta Vrbanska cesta

Zaradi gradnje plinovoda pa bo v Mariboru do konca meseca maja v času delovnega tedna za ves promet zaprta Vrbanska cesta. Na Vrbanski cesti bo ob nedeljah vzpostavljen lokalni promet, saj bo kot že omenjeno istočasno zaprta državna cesta G1-1. 

Zapora Vrbanske ceste bo trajala predvidoma 60 dni, vendar bo vmes občasno umaknjena in bo promet po Vrbanski takrat mogoč. Tako bodo mestni avtobusi na linijah 7 Kamnica–Rošpoh in 151 Gaj nad Mariborom v času odprte Vrbanske ceste – to je med vikendi 17. in 18. aprila, 8. in 9. maja in 15. ter 16. maja vozili po običajni trasi. 

V času zapore pa bodo avtobusi vozili po spremenjeni trasi. Obvoz bo urejen po Turnerjevi ulici, Gosposvetski cesti, Koroški cesti in Kobanski ulici. Med zaporo ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Vrbanska - šola, Vrbanska - vodovod, Kamnica - hipodrom in Kamnica - šola v obe smeri. 

Kot nadomestna lahko potniki uporabijo postajališča Gosposvetska - rondo in Terme Fontana v obe smeri ter Kamnica - križišče v smeri centra mesta. V smeri Kamnice pa še postajališče Mladinska–Vrbanska.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice