Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 5. maja, opravili 4228 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 774 novih okužb, gre za 18,3-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9688.

Opravljenih je bilo tudi 27.806 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

S pomočjo COVID-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je epidemiološko stanje v naši regiji po včerajšnjem dnevu. 

V Podravju 138 novih okužb v 29 občinah

Po novih okužbah močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili kar 48. Sledi Slovenska Bistrica z 22. 

V občini Hoče - Slivnica so jih odkrili osem, na Ptuju, v Poljčanah in Dupleku pa pet. 

Po štiri nove okužbe so odkrili v občinah Rače - Fram, Miklavž na Dravskem polju in Sveta Ana, po tri pa v Pesnici, Oplotnici in Lenartu. 

Po dve novi okužbi so odkrili v občinah Šentilj, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Ruše, Zavrč, Starše, Lovrenc na Pohorju in Makole. 

V Ormožu, Majšperku, Kidričevem, Destrniku, Gorišnici, Sveti Trojici v Slovenskih goricah, Dornavi, Benediktu, Juršincih in Središču ob Dravi pa le po eno. 

Brez novih okužb so občine Markovci, Hajdina, Videm, Selnica ob Dravi, Cerkvenjak, Cirkulane, Trnovska vas, Kungota, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Podlehnik, Žetale in Sveti Tomaž. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

kjer so komunisti na oblasti
korona če se brzo razpasti

Starejše novice