Trg nepremičnin je v razcvetu in cene stanovanj so vse višje. Preverili smo, katera so trenutno najdražja stanovanja v Mariboru, ki se prodajajo.

Tako kot po vsej Sloveniji je tudi v Mariboru prebujanje nepremičninskega trga precej močno opazno. Zaradi boljše ekonomske situacije posameznikov in zaradi pomanjkanja stanovanj so se v zadnjih letih cene nepremičnin povišale tudi za 30 odstotkov, je pred časom za Mariborinfo poudaril direktor mariborske nepremičninske agencije INSA nepremičnine Branko Potočnik.

Preverili smo aktualno ponudbo na trgu in izpostavili najdražja stanovanja, ki iščejo nove lastnike.

Za nastajajočo Vilo blok Tabor pol milijona evrov

Na Ulici Pariške komune na Taboru se gradi Vila blok Tabor, ki jo sicer lahko sestavlja pet stanovanjskih enot. Posamezne enote so treh različnih velikosti, ponujajo pa priložnost kupiti 4,5-sobno stanovanje, ki bo obsegalo kar 436 kvadratni metrov. Za to razkošje pa bo treba odšteti natanko 499.990 evrov.

Trisobno stanovanje z jacuzzijem na terasi v Maistrovih dvorih za 495 tisočakov

V šestem nadstropju poslovno-stanovanjskega objekta Maistrovi dvori v samem centru mesta se prodaja trisobno stanovanje z veliko teraso, ki skupno meri 152,5 kvadratnih metrov. Na terasi, za katero pravijo, da ponuja najlepši panoramski razgled v Mariboru, se nahaja tudi jacuzzi. Cena je temu primerna, saj stanovanje stane 495.000 evrov, v ceno stanovanje je všteta tudi vsa oprema.

Pritličje v dvostanovanjski moderni vili za 400.000 evrov

V Razvanju se v moderni dvostanovanjski vili prodaja pritličje, ki predstavlja petsobno stanovanje s skupno 430 kvadratnih metrov oziroma 170 kvadratnih metrov čiste stanovanjske površine in še 500 kvadratnih metrov zemljišča. Stanovanje se prodaja za 400.000 evrov, primerno je tudi za osebe s posebnimi potrebami, z minimalnimi posegi pa je možno urediti privatno kliniko.

Med najdražjimi tudi stanovanje Dareta Vršiča

Na Mladinski ulici se za 360.000 evrov prodaja dvosobno stanovanje iz leta 1873, ki je bilo leta 2017 povsem prenovljeno in velja za enega najrazkošnejših stanovanj v Mariboru. Lastnik stanovanja je nogometaš NK Maribor Dare Vršič, ki stanovanje oddaja tudi v najem na Airbnb. V letu 2017 je arhitekt stanovanje v celoti kvalitetno obnovil. Tla so obložena s staranim hrastom, odstranjene so vse obstoječe stene in vrata, ohranjeni pa so leseni podboji. Obdržali so stoletje staro opeko, ki se je skrivala pod ometom. Gre za izredno priljubljeno opremo v modernem bivanjskem prostoru.Tako je nastal moderen, razkošen in popolnoma odprt prostor, ki združuje tradicionalen ter sodoben stil opreme.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice