Še natanko teden nas loči do 33. martinovanja, ki je ob enem največje javno martinovanje v Slovenij. Kot vsako leto do sedaj, bo tudi letos potekalo na Trgu Leona Štuklja in Ulici Maksimiljana Držečnika s pričetkom ob 11. uri in 11 minut.

Za tradicionalno zahvalo jeseni in krst mošta, ki se počasi, a vztrajno približuje bodo na Martinovanju poskrbeli Malečniški brači, Akademska folklorna skupina Študent, Mariborska vinska kraljica Kaja Šerbinek, mestni viničar Stane Kocutar ter gospodar trte, župan Andrej Fištravec. Kar 70 stojnic bo vse obiskovalce vabilo z moštom, mladim vinom in domačimi dobrotami vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev.

Nastopili pa bodo tudi Skupina Gadi, Ansambel Žargon, Ognjeni muzikanti in Mala pihalna godba Neuvirtovi Štajerci.

Poskrbljeno za varen prevoz domov

"Prvič letos bo v sodelovanju z Javnim podjetjem Marprom in Uradom za komunalo, promet in prostor Mestne občine Maribor zagotovljeno podaljšano obratovanje linij javnega mestnega potniškega prometa in sicer tako, da bodo avtobusi na nekaterih obratovali do 23.30 in s tem obiskovalcem zagotovili varno vrnitev domov. Poskrbljeno pa bo tudi za obiskovalce iz Ljubljane, Celja in Ptuja katerim bodo na voljo prevozi ponudnika GoOpti," še sporočajo organizatorji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice