V aprilu bo predvidoma stekel projekt ureditve nepreglednega križišča med Meljsko cesto in Kraljeviča Marka ulico. Občina bo poskrbela tudi za postavitev semaforjev. Bo obnovo nato vendarle dočakal tudi Malečniški most?

Projekt obnove križišča, ki je na državni cesti, bo obsegal rekonstrukcijo vozišča v križišču državne in občinskih cest, ureditev kolesarskih pasov in površin za pešce, prometno ureditev in ureditev cestne razsvetljave, so za Mariborinfo pojasnili na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo.

Občina bo v križišču postavila semafor

Sočasno z rekonstrukcijo križišča bo mariborska občina izvedla tudi semaforizacijo križišča. 

To bo izboljšalo prometno varnost v tem križišču in povečalo pretočnost vozil, pojasnjujejo na mariborski občini.

Konec del predvidoma jeseni

Izbira izvajalca je 9. marca postala pravnomočna, pojasnjujejo na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo. Za izvajalca del je izbrano podjetje Prohaus.

»Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 299.773,96 evrov od tega bo Direkcija zagotovila 221.909,11 evrov, Mestna občina Maribor pa 77.864,85 evrov,« še pojasnjujejo. 

Mariborska občina bo dobavila tudi semaforsko opremo, in sicer aparaturo, stebre, semaforske glave, tipke za pešce in odštevalnike. 

Pričetek del je predviden v mesecu aprilu, rok za dokončanje del pa je 160 dni po uvedbi v delo. Ureditev križišča bi naj bila torej končana do jeseni. 

Kako bo v času del urejena prometna ureditev, zaenkrat še ni znano. Na občini pojasnjujejo, da bo najverjetneje prihajalo do delnih in občasno popolnih zapor vozišča.

Po sanaciji križišča na vrsti obnova Malečniškega mostu? 

Rekonstrukcija mostu, ki je bil zgrajen leta 1978, se že dalj časa zamika, domačini pa se sprašujejo, ali je vožnja preko mostu sploh še varna.

Na direkciji pojasnjujejo, da bo se bo končanem projektu urejanja križišča v Melju, začela prekategorizacija ceste iz državne v občinsko.

DotrajanI Malečniški most pa bo iz občinske lasti končno prešel v upravljanje in vzdrževanje državi, s čimer se bo lahko začela nujno potrebna prenova. Ureditev križišča je namreč pogoj za prevzem mostu.

Mariborski podžupan Samo Peter Medved je že pred časom povedal, da bo most prešel v državno upravljanje, ker je obnova takega mostu investicijsko velik strošek za občino.

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so že takrat pojasnili, da je pred prenovo mostu potrebna še ureditev križišča Maribor - Melje, ki predvideva semaforizacijo križišča in uskladitev semaforja z bližnjim semaforiziranim križiščem. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
2021 (nepreverjen)

Melje je edini kraj v Mariboru iz katerega se od leta 1985 ni dovoljeno z kolesom peljati v mesto. Ko so zgradili dvo-etazni most in bob stezo so prepovedali vozno za kolesarje od bob steze do Prleka. V normalni drzavi se kaj takega ne more zgoditi.

pohorskisvizec (nepreverjen)

Hvala boru, da so se spomnili. Občasno se vozim preko tega križišča, včasih je prava ruska ruleta, pa, da ne omenim gnečo med 15.00 in 16.00 uro.

Starejše novice