Slika je simbolična.
Na nabrežju Drave v mariborski mestni četrti Melje občina v sodelovanju z Dravskimi elektrarnami Maribor ureja kolesarsko pot. Dela so ocenjena na dobrih 300.000 evrov in bodo predvidoma zaključena aprila ali maja.

Družba Dravske elektrarne Maribor, ki ji je podeljena koncesija za energetsko rabo reke Drave, je, v skladu s koncesijsko pogodbo dolžna vzdrževati ter graditi obrežna zavarovanja in servisne poti za vzdrževanje objektov vodne infrastrukture.

V tem primeru gre za del nabrežja na levem bregu reke od dvoetažnega mostu do jezu Melje, ki vodi mimo pretežno industrijskega predela mesta.

»Kot okoljsko in družbeno odgovorno podjetje se ves čas tudi zavedamo, da je potrebno kot gost na reki, ki nam vsem skupaj veliko daje, vračati na način, ki je v dobro vseh,« pravijo v Dravskih elektrarnah. 

Mestna občina Maribor se je tako pred časom obrnila na Dravske elektrarne s predstavitvijo projekta Dravske promenade, pri čemer so pri projektu oživitve nabrežij reke Drave z dodatnimi vsebinami našli skupne točke. 

»Dravske elektrarne Maribor tako izvajamo dela na ureditvi servisne ceste med Meljem in Metavo, ki služi za vzdrževanje brežin med reko Dravo in nasipom. Po izvedbi utrditve omenjene servisne ceste bo ta dobila še dodatno vsebino, uporabna bo tudi kot kolesarska steza,« so povedali v Dravskih elektrarnah.

Občina z bogatimi načrti za Melje

Za razsvetljavo in ostalo potrebno ureditev kolesarske poti bo poskrbela Mestna občina Maribor, gre za investicijo, vredno 139.267 evrov.

»Izvedbo naših del vidimo kot primer dobre prakse sodelovanja in vključenosti različnih deležnikov v projekt, ki bo z možnostjo dodatne uporabe nadgradil obstoječo infrastrukturo in bo predstavljal dodano vrednost tako za prebivalce Maribor kot širše,« še dodajajo.

Dela, v vrednosti dobrih 300.000 evrov že izvaja družba RGP in bodo predvidoma zaključena aprila oziroma maja letos

Ekipa župana Saše Arsenoviča si je zamislila celotno območje ob Dravi od Mariborskega otoka do Malečniškega mostu kot Dravsko promenado. Tako naj bi na tem območju na obeh bregovih reke uredili sprehajalno pot, kolesarsko stezo ter spremljajoče športno rekreacijske površine.

V Melju, ki je bilo nekoč glavno središče mariborske tekstilne industrije in ima še danes pretežno industrijski značaj, namerava občina tudi kupiti zemljišča nekdanje tovarne MTT in jih revitalizirati s kulturnimi vsebinami. Med drugim je tam že izvajala dogodke Umetnostna galerija Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
andro97 (nepreverjen)

bravo

Starejše novice