Fotografija je simbolična.
Vse več je nepoštenih poslovnih praks, ki na domovih zavajajo uporabnike Elektra Maribor, opozarjajo pri mariborskem podjetju.

Podjetje Elektro Maribor je v preteklih dneh ponovno zaznalo pojav nepoštenih poslovnih praks,  smislu zavajanja njihovih uporabnikov.

Z lažno identiteto skušajo priti v domove

Tako neznanci z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri omenjenem podjetju, vstopajo v stanovanja, »preverjajo elektriko« in pridobivajo podatke o števcu oziroma električnem priključku. Tako zahtevajo podatke o merilnem mestu, porabi, zadnji račun za dobavo električne energije in pregled električnega števca in/ali pa skušajo na domu opraviti anketo.

Uporabnike skušajo prepričati k podpisovanju pogodb oziroma aneksov, v primeru, da jih ne želijo podpisati, pa prevaranti zagrozijo, da bodo deležni slabših storitev, v kolikor bodo težave z omrežjem ali pa celo zagrozijo z odklopom. V primeru, da sodelovanje odklonite, postanejo nemirni in nespoštljivi.

Kaj svetujejo?

Na Elektru Maribor priporočajo uporabnikom posebno previdnost. V primeru dvoma se lahko zahteva identifikacija osebe, pri tem pa tudi svetujejo, da ne podpisujete listin, ki bi jih nepooblaščene osebe izročile v podpis. Sodelavci družbe Elektro Maribor resda trenutno izvajajo vzdrževalna dela in odčitavajo števce za potrebe obračuna, a imajo s seboj dokumente za identifikacijo. 

Tako Elektro Maribor naproša odjemalce, da jih o obisku posameznikov, ki se bodo predstavljali kot njihovi zaposleni, a to ne bodo mogli oziroma želeli dokazati z ustreznimi dokumenti, obvestijo na elektronski naslov [email protected] oziroma na brezplačno telefonsko številko 080 2101.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice