Slika je simbolična.
To nedeljo bo ponovno zaživel bolšji sejem na Teznu, a bo dovoljena le prodaja kmetijskih pridelkov in proizvodov.

23. januarja je začel veljati odlok, ki omogoča prodajo izdelkov na premičnih stojnicah, a le kmetijskih pridelkov in proizvodov. Tako je kmetom omogočena prodaja na stojnicah, ki niso postavljene na tržnice.

Take stojnice, ki so zdaj med izjemami, najdemo večinoma na parkiriščih, bencinskih servisih in v velikih trgovskih centrih. Navedene lokacije niso določene kot tržnice, zato je bila prodaja na teh stojnicah do sprejetja odloka sankcionirana.
 

Po sadje in zelenjavo v nedeljo znova na bolšji sejem

Po tem ko je vlada omogočila prodajo kmetijskih pridelkov izven tržnic, je ostalo odprto vprašanje, kaj bo z bolšjim sejmom?

»Dragi moji kmetovalci. Po dolgem pregovarjanju je uspelo, v nedeljo odpiramo vrata za vas,« je na Facebooku sporočila organizatorka bolšjega sejma na Teznu v Mariboru Sergeja Lovec.

Bolšji sejem je tako prejel zeleno luč ministrstva za gospodarstvo in tržnega inšpekorata, da lahko odpre svoja vrata, a ne za vse prodajalce. Dovoljena je prodaja živil. Na prodajo oblačil, starin, umetnin, pohištva in drugega bo tako treba še počakati. 

Prvi prodajalci bodo s prodajo začeli že ob šesti uri zjutraj. Ob tem so organizatorji na Facebooku opozorili prodajalce, da ni nujno, da bodo lahko prodajali na enakih mestih, kot so do zdaj, saj je treba še vedno upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Prodajalci morajo imeti razkužila in nositi maske, treba je upoštevati varnostno razdaljo dva metra, prav tako bo omejeno število obiskovalcev. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

Zagotovo se bo dal kupiti sprej proti Karči virusu, delovanje ni nič slabše kot pri cepivu.

Zikollino (nepreverjen)

Jaz pa imam rad Karla Erjavca

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

Starejše novice