Tokratna oddaja VITA – življenje je lepo bo postregla z dvema temama. Govorili bomo o svetovalno-terapevtski pomoči in neverjetno domiselnih slaščicah iz slaščičarne Praline v Termah 3000. 

O stiskah in težavah posameznikov ter terapevtski obravnavi

V Beltincih, v centru za svetovalno-terapevtsko pomoč Sij, že dve leti deluje magistra družinskih in zakonskih študij Majda Baligač, ki se ukvarja s pomočjo ljudi v stiskah. V oddaji smo pozornost posvetili vzrokom in samim terapijam. Pomoči so potrebni otroci zaradi neprimerne vzgoje, mladi zaradi pomanjkanja samozavesti, starejši zaradi tesnobe, strahov, žalovanja in tako dalje.

Majda Baligač je spregovorila tudi o tem, da v »veselem« decembru nekateri ljudje občutijo veliko stisko in tesnobo zaradi občutka potrebe po kupovanju velikih daril in pomankanja družinskih stikov v božičnem času. 

O domiselnih slaščicah iz Term 3000

V Moravskih Toplicah, natančneje v slaščičarni Praline, šef kuhinje in slaščičarne Danilo Kozar ustvarja neverjetne sladke kreacije. Njihova ponudba zajema od prekmurske gibanice na prav poseben sodoben način, do jagodnega vala, chefovega musa in tako dalje. Sedaj pa imajo v ponudbi tudi pralineje, ki so jih poimenovali kar škatlica dobrega. 

Leto bomo torej zaključili sladko. Mmm ... Se nam že cedijo sline. 

Ne zamudite nove oddaje VITA - življenje je lepo, na TV IDEA že danes ob 18.30 in 20.15, v soboto ob 20.00 in v nedeljo ob 14.30. 

Spremljajte zanimive in aktualne vsebine tudi na spletnem portalu www.vitazivljenje.si in Facebook strani VITA - življenje je lepo. 

Generalni pokrovitelj oddaje je Triglav zdravje.

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice