Minulo soboto je družba AquaSystems svoje zaposlene, lokalno skupnost in lokalna društva združila pri čiščenju nabrežja Drave, okolice Centralne čistilne naprave Maribor in trase teka »zDravo jutri«.

Družba AquaSystems v mesecu maju nadaljuje z aktivnostmi v okviru svoje pobude »zDravo jutri«, s katero uresničuje svoje poslanstvo – ohraniti Dravo in življenje ob njej za prihodnje generacije. 

Minulo soboto je svoje zaposlene, lokalno skupnost in lokalna društva združila pri čiščenju nabrežja Drave, okolice Centralne čistilne naprave Maribor in trase teka »zDravo jutri«. Več kot 45 sodelujočih je okolico Drave očistilo več kot sedem kubičnih metrov odpadkov

Dogodek je med drugim služil kot priprava na tradicionalni tek, ki bo letos potekal pod imenom »zDravo jutri« v nedeljo, 9. junija.

Čistilna akcija je le ena izmed več kot 20 aktivnosti družbene odgovornosti, ki jih podjetje AquaSystems od letošnjega leta dalje organizira v sklopu svoje iniciative »zDravo jutri«.

»Naše poslanstvo je ohraniti Dravo in življenje ob njej tudi za prihodnje generacije. To odgovornost in osveščenost ter skrb za Dravo in njeno okolico širimo tudi med našo lokalno skupnost. Čistilna akcija je bila eden ključnih korakov pri tem. Hkrati pa je omogočila  grajenje ter krepitev odnosov z našimi sosedi, ki jih cenimo in so za nas izjemnega pomena,« je o sodelovanju z lokalno skupnostjo dejal direktor družbe Leon Lozar.

Centralna čistilna naprava Maribor je največja čistilna naprava na celotni trasi reke Drave in druga največja čistilna naprava v Sloveniji. Skrbi za upravljanje z odpadnimi vodami Mestne občine Maribor, občin Miklavž na Dravskem polju, Duplek in Hoče – Slivnica. V njenem prispevnem območju živi približno 136.000 prebivalcev. 

Letno sprejme približno devet milijonov kubičnih metrov odpadnih voda in proizvede približno 12.000 ton odvečnega blata, ki je stranski produkt v procesu čiščenja odpadne vode. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice