Rovi pod Ptujskim gradom so vedno burili domišljijo prebivalcev in obiskovalcev Ptuja. V sredo, 10. julija, ob 13. uri bo v rovih potekala prva vinska degustacija v temi, kjer bo vsa pozornost namenjena brbončicam.

Temni in skrivnostni, kot hodniki vinskih kleti, ki se raztezajo pod mestnimi ulicami in hišami, v katerih so nekoč prebivali pomembne vinogradniške družine in trgovci z vinom.

Degustacija v temi

Tokrat so jih obudili za čisto poseben namen. Morda nenavaden, pa vendar primeren. Kje drugje kot v hladnem in temnem prostoru, tako zelo podobnem vinski kleti, je najboljše okušati žlahtno kapljico, pridelano v okolici mesta.

In kako drugače ji nameniti vso pozornost, ki si jo zasluži, kot z omejitvijo drugih dražljajev in čutil. Vinsko degustacijo bodo namreč izpeljali v temi, da se bo moč docela prepustiti zgodbi in okusu vina najstarejšega mesta.

Odpravo skozi vinsko degustacijo bo vodil izkušeni degustator, za varnost in opremo bo poskrbljeno. Vse kar obiskovalci potrebujejo,so topla oblačila, saj temperatura v rovu ne presega 13 stopinj Celzija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice