Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 14. septembra, opravili 6745 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1364 novih okužb, gre za 20,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 25.661 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5665 PCR testiranjih potrdili 1393 novih okužb. Šlo je za 24,6-odstotni delež.

V Sloveniji je trenutno 11.245 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Podravske občine s 130 novimi okužbami

Največ okužb s koronavirusom je bilo odkritih v Slovenski Bistrici, in sicer 32. Sledijo občina Maribor z 23 novimi primeri, Duplek z 11 ter Ptuj in Poljčane s šestimi primeri. V občini Juršinci so tokrat zabeležili pet novih okužb. 

V občinah Ruše, Videm, Šentilj, Miklavž na Dravskem polju, Kidričevo, Dornava, Gorišnica, Selnica ob Dravi, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Cerkvenjak in Oplotnica so tokrat odkrili po tri nove okužbe.

Po dve okužbi beležijo v občinah Hoče - Slivnica, Kungota, Rače - Fram, Sveta Ana in Hajdina. 

V občinah Markovci, Starše, Majšprek, Trnovska vas, Makole in Sveti Andraž v Slovenskih goricah pa beležijo po eno okužbo. 

Brez novih okužb je trenutno 13 podravskih občin.

Najboljšo epidemiološko sliko ima trenutno občina Žetale, kjer so novo okužbo nazadnje odkrili 11. avgusta. Občina Žetale je trenutno edina podravska občina brez aktivnega primera. 

Maribor je na prvem mestu tudi po številu aktivnih okužb, saj jih imajo trenutno 552. Sledita mu občini Slovenska Bistrica s 128 aktivnimi okužbami in Ptuj z 95.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice