Foto: Nejc Plohl
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 22. februarja, opravili 5316 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1089 novih okužb, gre za 20,5 odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 35.320 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 187.002. Aktivnih primerov je v Sloveniji trenutno 11.298, kažejo podatki Covid-19 Sledilnika

V Podravju 131 novih okužb v 30 občinah 

Po novih okužbah močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 34. Sledi Slovenska Bistrica s 14 in Ptuj s 13 novimi okužbami. 

Občina Hoče - Slivnica ima sedem novih okužb, Ormož in Cirkulane pa po šest. 

Po štiri nove okužbe imajo občine Šentilj, Sveta Ana, Kidričevo in Destrnik, po tri pa Pesnica, Videm, Markovci, Selnica ob Dravi, Miklavž na Dravskem polju in Gorišnica. 

Po dve novi okužbi so odkrili v občinah Rače - Fram, Lenart in Oplotnica. 

Duplek, Kungota, Ruše, Starše, Lovrenc na Pohorju, Juršinci, Benedikt, Poljčane, Cerkvenjak, Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Sveti Tomaž imajo po eno novo okužbo. 

Brez novih okužb so občine Majšperk, Podlehnik, Dornava, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Hajdina, Trnovska vas, Zavrč, Makole, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Središče ob Dravi in Žetale. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice