V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 12. aprila, opravili 4588 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1049 novih okužb, gre za 22,9-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 43.736 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 227.835. Aktivnih primerov je trenutno 13.786.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 287 okužb ob opravljenih 1484 PCR testih, šlo je za 19,3-odstotni delež.

V Podravju kar 135 novih okužb

Ponovno je največ okužb bilo v Mariboru, kjer so odkrili 34. V Slovenski Bistrici jih je bilo 16, v občinah Rače - Fram in Lenartu po deset ter Oplotnica in Selnica ob Dravi po osem.

V Ormožu in Majšperku je prišlo do pet novih. Na Ptuju zgolj štiri, prav tako velja enako za občine Duplek, Pesnica, Kungota in Poljčane.

Nazadnje še po tri nove okužbe v občinah Miklavž na Dravskem Polju in Šentilj. Po dve v Staršah, Benediktu in Sveti Ani. Ena okužba v Rušah, Gorišnici, Svetem Juriju v slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Sveta Trojica, Zavrč in Destrnik.

Do okužb ni prišlo v občinah Hoče - Slivnica, Hajdina, Juršinci, Makole, Kidričevo, Cirkulane, Žetale, Središče ob Dravi, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska Vas, Cerkvenjak, Podlehnik, Markovci, Videm in Sveti Tomaž.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice