Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 30. julija, opravili 1673 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 135 novih okužb, gre za 8,1-odstotni delež okužb. Nazadnje so več okužb potrdili 9. junija, in sicer 195. 

Opravljenih je bilo tudi 45.494 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

V Sloveniji je 1044 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 22 novih okužb

V Podravju so v zadnjem dnevu potrdili 22 novih okužb s koronavirusom v devetih občinah, in sicer deset v Mariboru, tri na Ptuju, po po dve v občinah Hoče - Slivnica in Miklavž na Dravskem polju, po eno pa  v občinah Duplek, Ormož, Slovenska Bistrica, Poljčane in Ruše.

Najboljšo epidemiološko sliko ima občina Trnovska vas, kjer ni bilo okužb že od 9. maja. Sledijo občine Zavrč, Žetale, Destrnik in Benedikt.

Šestnajst podravskih občin je brez aktivnih primerov, največ pa jih je v mariborski občini. Tam je trenutno 47 aktivnih primerov koronavirusa. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

Pomembno je le število hudo bolnih in teh je 8, prebivalcev pa 2,1 mio. Kdaj se bodo nehali delati norca iz nas.
V drugih bolnicah zaradi drugih res hudih bolezni veliko ljudi, a to kot da je brez pomena. Važno je iskati okužene, ki ne bodo nikoli zboleli.

Starejše novice