Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 5. maja, opravili 4029 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 606 novih okužb, gre za 15-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9317.

Opravljenih je bilo tudi 30.765 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

S pomočjo Covid-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je epidemiološko stanje v naši regiji po včerajšnjem dnevu. 

V Podravju 92 novih okužb v 28 občinah

Po novih okužbah v Podravju močno prednjači Maribor, kjer so jih v zadnjem dnevu odkrili 29. Mariboru sledi Ptuj s sedmimi novimi okužbami.

V občinah Slovenska Bistrica, Hoče - Slivnica, Ormož in Duplek so odkrili štiri nove okužbe, v občinah Šentilj, Poljčane, Gorišnica in Ruše pa tri.

Dve novi okužbi imajo občine Rače - Fram, Miklavž na Dravskem polju, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Majšperk, Markovci, Hajdina, Kungota, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Starše in Makole.

Po eno okužbo pa so potrdili še v občinah Pesnica, Kidričevo, Sveta Ana, Selnica ob Dravi, Videm, Juršinci, Trnovska vas in v občini Sveti Tomaž. 

Brez novih okužb so občine Oplotnica, Lenart, Destrnik, Zavrč, Lovrenc na Pohorju, Dornava, Benedikt, Središče ob Dravi, Cerkvenjak, Cirkulane, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Podlehnik in Žetale.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

Posledica zabav za 1 . maj in dopust na Hrv., virus welcome!

Starejše novice