Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 28. maja, opravili 3699 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 355 novih okužb, gre za 9,6-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 4475.

Opravljenih je bilo tudi 45.064 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3585 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 288 novih okužb, šlo je za za 8-odstotni delež okužb.

V 23 podravskih občinah odkrili 49 novih okužb

V Mestni občini Maribor so odkrili 12 novih okužb, v Mestni občini Ptuj osem.

Štiri nove okužbe so se pojavile v občini Ormož, s po dvema novima okužbama pa se soočajo v občinah Miklavž na Dravskem polju, Gorišnica, Podlehnik, Videm, Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Po eno novo okužbo imajo občine Slovenska Bistrica, Hoče - Slivnica, Pesnica, Markovci, Kungota, Starše, Cerkvenjak, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Lenart, Središče ob Dravi, Destrnik, Oplotnica, Rače - Fram, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Poljčane.

Brez novih okužb je tokrat 18 podravskih občin. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

Zakaj in koga testirajo v tako velikem številu. Reklama, strašna reklama za cepljenje, kjer se strokovnjaki ukvarjajo z marketingom, namesto da bi delali za kar so se izobraževali. Masa cepljeni, a vse ostaja enako kot mesece nazaj, ko ni bil cepljen še nihče. 25 umrlih po cepljenju pa je kar zastrasujoca stevilka, pa že načrtujejo kako bodo šli nad otroke, ki jim vse leto ni bilo nič. Groza!!!!

11 (nepreverjen)

Ta epidemija se umirja. Imam pa občutek, da zdravstveni delavci še naprej napihujejo z podatki o obolelih z tem virusom saj jim to stanje ustreza, ko imajo dodatek k plači 65%. Vesel bi bil, da se motim.

Starejše novice