V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 20. aprila, opravili 4816 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1034 novih okužb, gre za 21,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 39.436 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3537 PCR testiranjih na koronavirus in potrdili 718 novih okužb, šlo je za za 20,3-odstotni delež okužb.

V Podravju potrdili 158 novih primerov

Največ okužb so odkrili v Mariboru, in sicer kar 56. Sledi Ptuj z 20 novimi primeri, v občini Ormož pa je prišlo do devet novih okužb.

Slovenska Bistrica beleži sedem novih okužb, Duplek in Pesnica po šest ter številne občine so zabeležile štiri. Med njimi so Hoče – Slivnica, Lenart, Poljčane, Starše in Markovci.

Občine Miklavž na Dravskem polju, Majšperk, Gorišnica, Selnica ob Dravi, Hajdina in Kidričevo imajo po tri nove okužbe. 

Dva nova primera okužbe sta v občinah Oplotnica, Videm, Trnovska vas in Destrnik.

Zgolj eno novo okužbo so beležili v Rušah, Lovrencu na Pohorju, Makolah, Cerkvenjaku, Juršincih, Dornavi in Svetem Tomažu. 

Do novih okužb ni prišlo v občinah Šentilj, Sveta Ana, Cirkulane, Kungota, Benedikt, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Podlehnik, Žetale, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Središče ob Dravi in Zavrč.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice