Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 25. novembra, opravili 6523 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2364 novih okužb, gre za 36,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 63.340 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 7194 PCR testiranjih potrdili 2668 novih okužb. Šlo je za 37,1-odstotni delež. 

Trenutno v Sloveniji beležimo 41.492 aktivnih okužb z novim koronavirusom.

V Podravju 471 novih okužb

Po številu novih okužb močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 173. Sledi Slovenska Bistrica s 54 novimi okužbami ter Ptuj s 25 novimi okužbami.

V občini Hoče - Slivnica so zabeležili 20 novih primerov, v občini Pesnica 16, v Lenartu in Šentilju pa 15.

14 novih okužb imajo v občini Videm, 13 pa v občinama Ormož in Rače - Fram.

V občini Duplek in Oplotnica so zaznali deset novih okužb s koronavirusom, v občinama Miklavž na Dravskem polju in Kungota pa devet. 

Občina Kidričevo ima sedem novih primerov, po šest pa so jih zabeležili v občinama Ruše in Poljčane.

V občinah Majšperk, Hajdina in Sveti Tomaž so zabeležili pet novih primerov, v občinah Selnica ob Dravi, Podlehnik in Cerkvenjak pa štiri.

Po tri okužbe imajo v občinah Starše, Sveta Ana, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Cirkulane. Po dve novi okužbe imajo občine Markovci, Lovrenc na Pohorju, Benedikt, Destrnik in Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Kot zadnje, so po eno novo okužbo potrdili v naslednjih občinah: Gorišnica, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Dornava, Juršinci, Makole, Trnovska vas in Zavrč. 

Brez novih okužb sta le dve podravski občini, in sicer Središče ob Dravi in Žetale. 

Najmanj aktivnih okužb v Zavrču, največ v Mariboru 

Najbolje kaže občini Zavrč, tam imajo namreč najmanj aktivnih okužb, le 14. V Mariboru je aktivnih okužb, kar 2537, v Slovenski Bistrici pa 654.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 180.101 oziroma 54,8 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 167.219 posameznikov oziroma 50,9 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 38.490 oseb.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice