V Podravju so včeraj potrdili 287 okužb s koronavirusom v 35 podravskih občinah.

V Sloveniji so v petek, 30. oktobra, opravili 6710 testiranj na koronavirus in potrdili 1796 novih okužb, delež pozitivnih je bil 26,76 odstotka vseh testiranih. 

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 34.250.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1798 okužb, opravljenih je bilo 6368 testov. 

Največ primerov v Mariboru

V Podravju so včeraj potrdili 287 novih okužb v 35 občinah. Največ okužb smo na našem koncu zabeležili v občini Maribor, kjer je bilo potrjenih 87 novih primerov. Sledi Slovenska Bistrica, s 50 novimi primeri in Ptuj, kjer so zabeležili 24 novih okužb. 

V občini Hoče - Slivnica so zabeležili dvanajst novih okužb, v Ormožu in Pesnici pa osem novih okužb. Po sedem okužb so zabeležili v občinah Rače-Fram, Kidričevo in Šentilj, v Hajdini, Oplotnici in Vidmu pa šest novih okužb. V občinah Lenart, Starše in Ruše imajo od včeraj pet novih okužb.

Občine Duplek, Makole in Podlehnik imajo štiri nove okužbe, po tri so zabeležili v Gorišnici, Selnici ob Dravi in Benediktu. Dve novi okužbi sta v Miklavžu na Dravskem polju, Poljčanah, Markovcih, Majšperku, Kungoti, Destrniku, Svetem Tomažu, Sveti Trojici v Slovenskih goricah in Svetem Juriju v Slovenskih goricah. Eno novo okužbo pa so včeraj zabeležili v Lovrencu na Pohorju, Dornavi, Zavrču, Sveti Ani in Cerkvenjaku.

Glede na 14-dnevno pojavnost je v Podravju trenutno 746,0 okuženih na 100.000 prebivalcev. Meja za uvrstitev med rdeče regije pa je 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice