V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 19. aprila, opravili 3537 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 718 novih okužb, gre za 20,3-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 39.436 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 1605 PCR testiranjih na koronavirus in potrdili 234 novih okužb, šlo je za za 14,6-odstotni delež okužb.

V Podravju zgolj 60 novih okužb

Največ okužb je bilo v Mariboru, kjer so zabeležili 21 novih primerov. V Slovenski Bistrici se številka že zmanjša na devet novih primerov. 

V Lenartu šest novih okužb in v občini Miklavž na Dravskem polju trije novi primeri.

V Šentilju, Oplotnici, Dupleku, Poljčanah in Sveti Ani so zabeležili po dve novi okužbi.

Nazadnje so še v občinah Ptuj, Hoče – Slivnica, Ruše, Ormož, Videm, Hajdina, Lovrenc na Pohorju, Makole, Juršinci in Cerkvenjak, ki so dodali samo en nov primer.

Brez novih okužb so ostale občine Majšperk, Gorišnica, Pesnica, Starše, Kidričevo, Markovci, Selnica ob Dravi, Cirkulane, Destrnik, Kungota, Benedikt, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska vas, Podlehnik, Žetale, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Središče ob Dravi, Zavrč, Dornava in Sveti Tomaž.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice