Kakšno je stanje okužb v podravski regiji?

V Sloveniji so včeraj, 17. junija, opravili 2409 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 88 novih okužb, gre za 3,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 26.516 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 2333 PCR testiranj na koronavirus potrdili 83 novih okužb, šlo je za 3,6 -odstotni delež okužb. 

V Podravju zabeležili le 13 novih okužb

Največ novih okužb so včeraj zabeležili v Mestni občini Maribor, kjer so potrdili pet primerov. Sledi Miklavž na Dravskem polju z dvema okužbama.

Pet podravskih občin je brez aktivnih primerov, in sicer so brez koronavirusa občine Benedikt, Destrnik, Trnovska vas, Zavrč in Žetale.

Najdlje brez koronavirusne bolezni so v občini Trnovska vas, kjer so zadnji primer okužbe potrdili 9. maja. 

V podravski regiji je sicer aktivnih primerov. Največ aktivnih primerov je v občini Maribor, in sicer 85.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

PA KOGA BOLI KURAC ČE NI VEČ EPIDEMIJE IDIOTI, ZAKAJ NISTE 2017 POROČALI DA JE V PODRAVJU 20 LJUDI Z GRIPO IN 15 Z PLJUČNICO BEDAKI

Koncajte novin… (nepreverjen)

To pa res nikoli še nismo vedeli za vsakega, ki kihne. Sedaj je to novica dneva. Včasih smo imeli svečko pod nosom, bolela nas je glava, a se s tem ni nihče ukvarjal. Sedaj pa je to najbolj smrtonosna bolezen. Blagor tistim, ki ne bodo ali niso nikoli zboleli za res hudimi boleznimi, in je njihov edini problem prehlad.

Starejše novice