Septembra je Vrtec Pekre odprl svoje prenovljene prostore, a se po niti ne pol leta delovanja že sooča z nepravilnostmi.

Vrtec, ki je pred tem trpel stisko s premajhnimi prostori in neustreznim igriščem, je na prenovo intenzivno čakal šest let. Do realizacije je prišlo predlani, projekt pa je bil vreden 993.596 evrov. Lani septembra so otroci končno zasedli prenovljene prostore, ravnateljica Vrtca Studenci Marjanca Karba pa je pozdravila dolgo pričakovano pridobitev, ki je omogočila ugodnejše pogoje in srečnejše otroštvo številnim otrokom.

Vendar pa danes, po poročanju Radia Maribor že prihaja do nepravilnosti, kot so težave z zapiranjem vhodnih vrat, netesnjenjem oken in posledičnim zamakanjem, izstopanjem temeljev igral in podobno, zaradi česar bodo morali uveljavljati reklamacije.

Vrtec pa je včeraj ob dnevu odprtih vrat obiskal tudi podžupan Saša Pelko, ki je na Facebooku delil fotografijo svojega obiska.

Zaradi objave pa je bil deležen marsikatere negativne kritike in komentarja. Tako se je marsikdo obregnil ob dejstvo, da se politik fotografira z otroki, spet drugi pa so očitali nepravilnosti, s katerimi se spopada prenovljen vrtec.

Pelko je odgovoril na to, da so tovrstne napake predmet garancije, zato jih mora izvajalec nemudoma popraviti, in dodal, da je bil o tem obveščen šele danes: »Izvajalec je bil pošteno plačan, zato mora biti končni izdelek brezhiben. In tudi danes sem ravnateljici povedal, da naj bo pri tem neizprosna.«

Ob tem pa so pozivali tudi k ureditvi ceste iz smeri Radvanja proti Pekram, da bodo lahko otroci varno hodili po pločniku v šolo in vrtec.

Za pojasnila o morebitni površnosti gradbenih in montažnih del smo poklicali tudi ravnateljico Marjanco Karba, ki pa je zaradi odsotnosti danes nedosegljiva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice