»Herojsko delo, ki enostavno ni merljivo,« pravi direktor Doma Danice Vogrinec Maribor Marko Slavič.

V Domu Danice Vogrinec Maribor so v zadnjih sedemnajstih dneh zabeležili zgolj eno okužbo s covid-19 in to pri stanovalcu, pri katerem so jo glede na začetno epidemiološko stanje, kot pravijo, tudi predvidevali.

Dve okužbi so ugotovili tudi pri zaposlenih, ki ne izvirata iz domskega okolja. »Obe okužbi se zaradi pravočasnega umika zaposlenih iz delovnega procesa in po rezultatih odvzetih brisov v njunem delovnem okolju nista prenesli,« sporočajo iz Doma Danice Vogrinec Maribor. 

V rdeči coni je samo še sedem od prvotno 38 stanovalcev.

31 ozdravljenih stanovalcev že odšlo iz rdeče cone

V zadnjih sedemnajstih dneh je bilo testiranih 321 stanovalcev iz vseh nadstropij enote Tabor in 197 zaposlenih sodelavcev

»Vsi ostali testi so bili negativni, kar dokazuje izjemno strokovno delo v Danici in ponovno potrditev našega znanja ter našega nesebičnega odrekanja pri skrbi za stanovalce. V obdobju zadnjega meseca so zaposleni opravili herojsko delo, ki enostavno ni merljivo,« sporoča Marko Slavič, direktor doma.

Kot pravijo v Danici, je spodbudno tudi dejstvo, da je 31 ozdravljenih stanovalcev že odšlo iz rdeče cone. Vsi se počutijo dobro, vodstvo doma pa se trudi za njihovo čimprejšnje okrevanje. Trenutno izvajajo rehabilitacijske aktivnosti v enoti na Taboru štirje študenti fizioterapije pod vodstvom fizioterapevta doma.

V delovni proces se je vrnila večina sodelavcev, v samoizolaciji je še sedem zaposlenih sodelavcev.

»Najvišjo raven organizacije in strokovnosti so nam ves čas intenzivnega dela priznavali tudi kolegi iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, s katerimi smo v celotnem obdobju izmenjevali izkušnje predvsem na področju epidemiološke stroke in jim gre za prenose dobrih praks in znanj vsa zahvala,« se še zahvaljuje Slavič, ki je ponosen, da so epidemiološko situacijo »uspeli obvladati povsem z lastnimi kadri in že omenjeno neverjetno prizadevnostjo zaposlenih sodelavcev«. 

Situacijo so uspeli obvladati tudi s pomočjo vzpostavljenega IT sistema nadzora testiranih, ki je omogočal natančen pregled nad epidemiološko situacijo.

»Epidemija nas je nedvomno tudi dodatno povezala in spet pokazala na že znano dejstvo moči skupine, ki lahko doseže cilje, ki ji posameznik nikoli ne zmore,« še dodaja direktor doma.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice