V Mariboru se zaradi trenutnih razmer, ki so povezane z epidemijo koronavirusa, zapira znana in priljubljena restavracija. Lastnika sta se znašla v velikih finančnih težavah in bila s tem primorana restavracijo zapreti.

Če ste ljubitelj veganske hrane, najverjetneje poznate Slovegijo, eno izmed redkih restavracij v Mariboru, ki se v svoji ponudbi osredotoča zgolj na veganske jedi.

Restavracija je za svoj prvi dom konec leta 2018 izbrala Meljsko cesto 42, zaradi mnogo večjega prostora in boljše lokacije, s čimer so se želeli približati strankam in ljudem, pa so se po letu dni delovanja odločili, da bodo restavracijo preselili na Ulico škofa Maksimilijana Držečnika 6, v neposredno bližino Trga Leona Štuklja.

Lokal je deloval kot samopostrežna restavracija brez jedilnika oziroma fiksnega menija, s čimer so se izognili nepotrebnemu stresu v kuhinji.

Namenjena je bila vsem okusom, ponujali pa so tudi staroslovenske tradicionalne, vendar brezmesne jedi.

Zraven tega je ob restavraciji delovala še trgovinica Slovegija, kjer so lahko stranke kupile ekološke izdelke, pa tudi lokalno pridelano sadje ter zelenjavo.

Slovegija se konec meseca poslavlja 

Restavracija pa je sedaj na svojem Facebook profilu s sledilci delila, da se Slovegija konec meseca poslavlja. Kot sta lastnika zapisala, je restavracijo odnesel koronavirus. Poslovalnici Slovegije sta se nahajali še v Celju in Ljubljani, a sta se tudi ti že zaprli.

Kot razlagata lastnika, so od marca lani delali le za stroške iz meseca v mesec

»Slovegija tone bolj in bolj, je v precejšnjih dolgovih, kljub temu, da sta bili dodatni lokaciji namenjeni temu, da nam bo lažje šlo navzgor. Trudila se bova, da bova z bolj enostavnim načinom delovanja enkrat prišla na zeleno vejo in poplačala tudi dolgove za nazaj,« sporočata lastnika Slovegije.

»Odločila sva se, da bova na lokaciji v Mariboru z vami in za vas ostala do konca novembra, če se država z ukrepi ne odloči drugače. Greva naprej, le na drugačen način, ki sicer še ni čisto določen, ampak veva, da je to nek nov začetek,« zaključujejo v Slovegiji.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sedcic (nepreverjen)

"znana" restavracija? Jao mediji...zavajate

Surfeiter (nepreverjen)

Jebi ga ... zaprlo se jih je na tisoče, kaj ne bi veganska v Mariboru, kjer ne laufa nič ...

Alex65 (nepreverjen)

Prvič čajem za to. Kar pa sicer ni čudno še članka nisem prebral do konca, samo do veganska. Ki te naj to na svetu laufa. Verjetno najbolj znana po tem da je vedno kaka miza prosta od mogoče dveh. Več se jih tak ne splača dat v vegansko restavracijo v mariboru. 🙄😒😏😡😡😡

Starejše novice