Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog bo dovoljena osebam, ki predložijo negativni test na covid-19, opravljen v Sloveniji in ni starejši od 24 ur, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

Od sobote naprej je v devetih statističnih regijah dovoljeno obratovanje žičniških naprav, ob upoštevanju vseh priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in hitrem testiranju, ki ga zagotovi upravljalec, je na današnji vladni novinarski konferenci sporočil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec

Če upravljalec hitrega testiranja ne more zagotoviti, je po besedah ministra Vrtovca dovolj dokazilo, da je uporabnik opravil hitri test in je ta negativen

Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog bo torej dovoljena osebam, ki predložijo negativni test na covid-19, opravljen v Sloveniji in ni starejši od 24 ur, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

Predložitev negativnega testa ni potrebna za profesionalne športnike, trenerje in spremljevalno osebje za izvedbo tekem ali treningov. 

A pozor, smučanje je ob vseh omenjenih pogojih dovoljeno samo prebivalcem iste regije.

Na vprašanje, ali se bodo odprli tudi hoteli, minister ni ponudil jasnega odgovora. »O tem včeraj ni bilo govora. Zaenkrat se odpirajo samo smušišča v devetih regijah. Če bodo takšni trendi še naprej, se nadejamo sproščanja tudi drugod,« je dejal Vrtovec.

V regijah Osrednjeslovenska, Podravska, Gorenjska, Obalno-kraška, Koroška, Zasavska in Primorsko-notranjska, ki imajo ugodnejšo epidemiološko sliko, so poleg že veljavnih izjem določene dodatne izjeme.

Na Mariborskem Pohorju smuka do doline in hitri testi

Iz Marproma so medtem že sporočili, da bodo na Pohorju v soboto, 23. januarja, znova pognali žičniške naprave in odprli praktično vse smučarske proge. Od sobote bo smuka na Mariborskem Pohorju možna vse do doline, na Arehu do spodnje postaje sedežnice Pisker, urejene pa bodo tudi smučarske povezave med mariborskim in areškim delom. 

Ob ponovnem odprtju smučišč bodo na vstopnih točkah v soboto in nedeljo v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor zagotovili brezplačno hitro testiranje na covid-19

Oba dneva bo na razpolago med 8. in 12. uro na spodnji in zgornji postaji krožne kabinske žičnice v prostorih smučarskega servisa. S seboj je treba obvezno imeti zdravstveno izkaznico.

Od sobote bodo pohorska smučišča odprta vsak dan med 9. in 16. uro. V tem času bodo na Mariborskem Pohorju, kjer bo smuka do doline potekala po Čopovi progi in Snežnem stadionu, ob gondoli v pogonu oba trakova Bejbika, sedežnica Stolp in vlečnica Videc, na Arehu pa vlečnice Partizanka, Ruška, Areška, Cojzarica in Žigart ter sedežnica Pisker. 

V gondoli obvezna uporaba kirurške maske

Gondola bo med odprtjem smučišč krožila neprekinjeno, ob tem pa bo opravila še vožnje na polno uro – ob 7. in 8. ter 17. in 18. uri. 

V gondoli, kjer bo obvezna uporaba kirurške maske, se bosta lahko hkrati peljali največ dve osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, odprte žičniške naprave pa bodo lahko polovično zasedene, če ne gre za člane istega gospodinjstva. 

Smučarje in ostale obiskovalce v Marpromu prosijo, da ob prihodu pod ali na Pohorje spoštujejo zaščitne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje – vzdrževanje varnostne razdalje, nošenje mask in razkuževanje rok.

Z namenom, da bi se smučarji čim manj časa zadržali na blagajnah, pa predlagajo, da si smučarske vozovnice priskrbijo v predprodaji ali z elektronskim sporočilom na [email protected]

Obiskovalce, ki ne smučajo, pa pozivajo, da ne hodijo po smučiščih ali se sankajo po njih, saj to ni dovoljeno, pri čemer bomo dogajanje poostreno nadzirali.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kdo koga ... (nepreverjen)

Policija preganja pohodnike ,ki hodijo ob robu smučišča ! Kdo pa nadzira motoriste ? Pravkar sem se vrnil iz Pohorja kjer sem naletel na dva krosista kako sta se vozila po smučišču . Policija je verjetno za šankom ?

Grof (nepreverjen)

Če nista jedla rogljička ,potem nista kršila zakonov .

In reply to by Kdo koga ... (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Pa pojdi ti teč za krosisti in da vidimo koliko jih boš ujel.

In reply to by Kdo koga ... (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Dobro se naj izkoristi cas in pogoji za smucanje

Starejše novice