Štajerski avto dom Maribor je v sodelovanju s podjetjem Toyota Slovenija in Markom Soršakom Sokijem že tretje leto zapored podaril glasbila osnovni šoli. Tokrat so se glasbil veselili otroci iz Osnovne šole Maks Durjava v Mariboru.

Na poti v službo, po vsakodnevnih opravkih in na izletih je glasba v avtomobilu nepogrešljiva. Ravno v avtomobilu glasbo največkrat poslušamo. 

»Razen najstniki, ki jo poslušajo 24 ur na dan,« se pošali Katarina Manske, direktorica Štajerskega avto doma.  »Mi prodajamo, predelujemo, servisiramo vozila in jih tudi registriramo. Na poti v službo, po vsakodnevnih opravkih, in na izletih je glasba v avtomobilu nepogrešljiva in ravno zato, ker je glasba naša zvesta spremljevalka na poti, smo se odločili za sodelovanje pri projektu 20 za 20,« je na predaji bobnov osnovni šoli Maksa Durjave iz Maribora povedala direktorica Štajerskega avto doma Katarina Manske

»Da glasbo ceniš, jo moraš poznati. Vedeti moraš, kako se ustvarja. Zavedati se moraš, da mora nekdo, ki želi dobro igrati inštrument vložiti v to veliko truda in časa. Ni potrebno, da vsi igramo inštrumente, a je lepo če jih lahko začutimo, vsaj kdaj poskusimo na njih zaigrati, da lahko toliko bolj spoštujemo, ko to počne nekdo drug res dobro. Nekdo, ki spoštuje glasbo, spoštuje tudi svet okoli sebe. In mi v Štajerskem avto domu si želimo, da iz malih ljudi zrastejo veliki ljudje, ki bodo znali spoštovati glasbo in posledično tudi svet okoli sebe. Zato mi, ki se ukvarjamo z avtomobili, podarimo inštrumente, da vsakič, ko se boš vozil v avtomobilu in boš poslušal glasbo na radiu, se boš spomnil kako je bilo držati palčke za boben v rokah, brenkati po strunah na kitari in boš rekel, jaz sem kul, jaz spoštujem svet okoli sebe,« je zaključila in poudarila, da si želijo, da bi vedno več otrok znalo igrati na glasbila in, da bi bila glasba tudi v prihodnjih generacijah zvesta spremljevalka na cesti. 

Otroci seveda svojo hvaležnost za glasbila zvesto vračajo in tako se vsako leto že tradicionalno obdarjene šole zberejo v njihovem salonu novih vozil Toyota, kjer že tradicionalno pripravijo koncert, na katerem se podružijo, poklepetajo, kaj dobrega pojejo in seveda pokažejo kaj so se v lanskem letu naučili zaigrati na podarjena glasbila.

Tudi letošnje leto ni bilo izjema in tako se je pred mesecem dni iz salona novih vozil Toyota na Tržaški cesti 38 razlegal zvok bobnov in kitare. Na mini odru so se predstavili učenci osnovne šole Slave Klavore, ki so lani prejeli glasbila. Zabobnali so tudi učenci Sokijeve bobnarske šole, koncert pa so sklenili osnovnošolci Osnovne šole Maksa Durjave, ki se jim takrat niti sanjalo ni, da bodo ravno oni tisti večer izvedeli, da povsem novi bobni in kitara prihajajo v njihove roke. Veselje je bilo seveda nepopisno. 

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice