Ta četrtek bo v Mariboru zaživel skorajda pozabljen običaj. Na Gosposko ulico prihajajo koledniki, ki bodo dobro praznično voljo širili z ljudskimi napevi.

Festival Vilinsko mesto, ki poteka pod okriljem Narodnega doma Maribor ter v sodelovanju z Zavodom Mars in Društvom Hiša!, je v preteklih letih dokazal, da je Maribor mesto topline, iskrivih idej in ljudi, zato se v svojem petem letu programsko še razvija in nadgrajuje. V decembrskem vrvežu želijo organizatorji družinam in vsem ostalim obiskovalcem nuditi zavetje ob sproščenem druženju in ustvarjalnem kulturnem programu. Tako vse do 29. decembra pripravljajo več kot 90 različnih dogodkov.

Po mariborskih ulicah bodo zadoneli ljudski napevi

Ta četrtek pa bodo na Gosposko ulico med 17. in 19. uro preplavile praznične pesmi kolednikov. Ta skorajda pozabljeni običaj bo v urbanem okolju zaživel s pomočjo desetih pevskih zborov.

»Da ne bomo le hiteli drug mimo drugega, da bo sosed spet prijatelj, neznanec pa znanec. Skupaj z vilinkami in vilinci Društva Hiša! in Narodnega doma Maribor, ki za vas ustvarjajo festival Vilinsko mesto prisluhnite praznični melodiji,« vas vabijo vilinci.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice