Pred manj kot enim mesecem so iz Doma starejših Ptuj so sporočili dobro novico, da ni okužen več noben stanovalec. Žal, danes poročajo o novi okužbi pri stanovalki, ki je že bila cepljena z dvema odmerkoma cepiva.

Iz Doma starejših Ptuj so sporočili, da so danes, 22. marca, v enoti Kidričevo ponovno zabeležili okužbo s covid-19. 

Okužbo so zaznali pri stanovalki, ki je bila cepljena z dvema odmerkoma cepiva Pfizer BioNTech. Prvi odmerek je prejela konec meseca decembra 2020, drugi odmerek pa januarja 2021. 

V tednu med 5. marcem in 11. marcem je bila na zdravljenju v bolnišnici. Po enem tednu bivanja v domu, so se pojavili znaki značilni za covid-19. Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja je bila odpeljana v bolnišnico Ptuj, kjer se zdravi na covid oddelku. 

Etažo, kjer je omenjena stanovalka bivala, so uredili v sivo cono, kar pomeni, da se stanovalci tam zadržujejo v sobah in bodo testirani v skladu s protokolom prvi, četrti in osmi dan po zaznani okužbi.

Obiski so še naprej dovoljeni

Obiski v enoti Kidričevo so še vedno možni ob doslednem upoštevanju predpisanih ukrepov in v za to namenjenih prostorih.

Obiskovalce prosijo, da dosledno upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, kot so:

  • Na obisk prihajate le, če ste popolnoma zdravi.
  • Na obisk ne prihajajte, če imate znake prehlada, kot so nahod, spremenjen glas, izcedek iz nosu, glavobol, povišana telesna temperatura, bolečine v grlu, sklepih ali mišicah, splošno slabo počutje.
  • Na obisk ne prihajate, če ste bili v stiku z osebo, ki ima zgoraj navedene znake ali je bila pozitivna na testu za covid-19.
  • Ob prihodu in odhodu iz doma si dosledno razkužite roke.
  • Nosite čisto zaščitno masko tipa IIR ali FFP2, ki se je med obiskom ne dotikate in ne odstranjujete.
  • Med obiskom upoštevajte fizično razdaljo, ob morebitnem fizičnem kontaktu, si je potrebno roke takoj razkužiti, tako pri obiskovalcu kot pri stanovalcu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice