Foto: Jure Banfi
Rekonstrukcija stare tribune Ljudskega vrta je končana. V teku je celovita ureditev okolice stadiona, Lukne in Langerjeve vile.

Dela na zahodni tribuni Ljudskega vrta so zaključena, sledi še še 740 tisoč evrov vredna investicija urejanja okolice stadiona, Lukne in Langerjeve vile. 

Urediti je treba še dostope do stare tribune in Lukne, intervencijske poti, prostor za medijska vozila, varne dostope za pešce in kolesarje, urbano opremo in razsvetljavo.

Urejanje okolice Ljudskega vrta bo predvidoma končano do konca poletja. To obsega tudi posege na drevesih. Mariborski podžupan Samo Peter Medved je izpostavil, da jim je uspelo ohraniti veliko platano, ki je bila z gradbenim dovoljenjem predvidena za odstranitev.

Kot je povedal, so »uspeli ohraniti res izjemno drevo, ki daje tej zahodni tribuni še poseben pečat.«

Na prenovljeni zahodni tribuni je nameščenih 2321 navadnih stolov in 651 VIP stolov.

Obnova Langerjeve vile sledi v letu 2022

Kot je povedal Saša Arsenovič, je Mestna občina Maribor v juniju pridobila lastništva nepremičnin od Zveze mariborskih športnih društev Branik. S tem lahko nemoteno začne z obnovo Langerjeve vile, vzpostavitvijo športnega vrtca in gradnjo garaže ob Ljudskem vrtu. 

»Avtomobile bomo umaknili iz športnih površin v novo parkirno hišo pod pomožnim igriščem,« je povedal. 

Pridobljeno gradbeno dovoljenje za teniško dvorano

Mestna občina Maribor je pridobila gradbeno dovoljenje za teniško dvorano ob Ljudskem vrtu in tribuno. Že letos bodo ob stadionu postavili tri igrišča s trdo podlago, drugo leto se obeta montažna dvorana kot nadgradnja teh igrišč.

Izvedba tribune je predvidena do leta 2023, ko bo Maribor gostil Olimpijski festival evropske mladine

Ocenjena vrednost igrišč in montažne dvorane je 800.000 evrov. Financiranje je zagotovljeno iz Fundacije za šport. Ta bo namenila 42.900 evrov za igrišča in 55.000 evrov za dvorano. 

Občina želi, da vila z osveženo podobo in novimi vsebinami spet zasije.

Obnovili bodo legendarno košarkarsko igrišče

Arsenovič je ob tem izpostavil še eno »črno piko«, ki jo želijo urediti. Na območju legendarnega košarkarskega igrišča na vogalu Mladinske in Strossmajerjeve ulice je sedaj parkirišče. To območje želi občina spet povrniti prejšnjemu namenu. 

Načrti za novo igrišče so že pripravljeni, izvedba je predvidena v letu 2022. V sklopu projekta bo odstranjena tudi betonska ograja.

»Igrišče želimo čim bolj približati otrokom in mladim,« je povedal Medved in dodal, da želijo ustvariti kakovosten urbani prostor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice