Slika je simbolična.
V preizkušanje cepiva proti Alzheimerjevi bolezni v drugi fazi so bili vključeni štirje bolniki.

Klinično preizkušanje cepiva proti Alzheimerjevi bolezni v drugi fazi, cilj katerega je bilo preveriti varnosti samega cepiva, se je odvijalo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Cepivo deluje po principu, da stabilizira enega izmed proteinov, ki so ključni pri nastanku bolezni, so sporočili iz mariborskega kliničnega centra.

»Raziskava je izpolnila svoj primarni cilj - zdravilo je varno, zanj pa se predvideva naslednja faza preizkušanja, kjer se bo podrobno preučilo tudi njegovo učinkovitost,« še pojasnjujejo. 

Univerzitetni klinični center Maribor je bil eden izmed redkih centrov v Evropi, ki je v preizkušanju sodeloval, pridobitev takšne študije pa besedah mariborskega kliničnega centra prikazuje prepoznavost dobrega dela z ljudmi z demenco. 

V preizkušanje so bili vključeni štirje bolniki in zdravniki specialisti Marija MenihMartin Rakuša in Barbara Cussigh z oddelka za nevrološke bolezni.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Laki (nepreverjen)

V UKC Maribor preizkušali cepivo proti Alzheimerjevi bolezni..........po moje bi morali preizkusiti na naših politikih .
https://edemenca.si/10-znakov-alzheimerjeve-bolezni/

Starejše novice