Pri prvem pacientu je šlo za osebo, ki je bila že dlje časa v intenzivni enoti, pri drugem pa gre za osebo, ki je bila včeraj pripeljana v Univerzitetni klinični center Maribor iz doma za starostnike izven naše regije.

Strokovni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Matjaž Vogrin je sporočil, da je število bolnikov, obolelih za covid-19, stabilno, celo se nekoliko manjša.

A kljub temu v mariborskem kliničnem centru beležijo prve smrtne žrtve: »Žal, moram poročati o prvih dveh smrtnih primerih. Gre za osebo, ki je bila že nekaj časa v naši intenzivni enoti, in pa osebo, ki je bila premeščena iz doma za starostnike izven naše regije.«

Stanja covid-19 bolnikov v UKC Maribor za obdobje 17. marca 2020 do 2. aprila 2020 (vir: UKC Maribor).

Kot je ob tem še dejal Vogrin, se zaloga zaščitne opreme izboljšuje, kirurških mask, FFP2 in FFP3 mask imajo trenutno dovolj za štirinajst dni nemotenega dela.

Obvestilo Centra za transfuzijsko medicino – Ambulanta za diagnostiko in terapijo koagulopatij

Paciente na terapiji z Marevan ali Sintrom tbl. obveščajo, da bo Ambulanta za diagnostiko in terapijo koagulopatij do nadaljnjega zaprta. O novem datumu in uri pregleda bodo pacienti obveščeni po pošti. Terapijo jemljeti po dosedanji shemi. 

Za kronične bolnike, ki imajo aktualne zdravstvene težave, a ne potrebujejo nujne obravnave, potrebujejo pa nasvet zdravnika specialista, so se v tem kritičnem obdobju odzvali zdravniki specialisti. 

Posvet z zdravnikom je možen po telefonu, v navedenih časovnih terminih ali preko e-pošte. Klicatelj naj ima pri sebi svoje osnovne zdravstvene izvide, zdravstveno kartico in spisek zdravil, ki jih jemlje. Ne kličite zaradi datuma odpovedanega pregleda ali izvidov, ki niso nujni.

Antikoagulantna ambulanta

Laszlo Tenyi, dr. med., specialist splošne medicine

Zasebna ordinacija splošne medicine

četrtek in petek med 9.00 in 12.00

telefon: 02 250 17 21

e-pošta: [email protected]

Poziv k zbiranju donacij za boj proti covid-19

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor se v dani situaciji dnevno spopadajo z omejitvijo virusa SARS-CoV-2 in zdravljenjem bolezni covid-19, ki jo povzroča. Za dosego cilja pa ni dovolj le vrhunska usposobljenost in strokovnost našega zdravstvenega osebja, ter vnema in požrtvovalnost, ki ju vsakodnevno kažejo, temveč tudi zadostna medicinska in zaščitna oprema, dodajajo.

»Ker trenutna situacija financiranja nabave respiratorjev, monitorjev, perfuzorjev in kompletov zaščitne opreme v celoti ne omogoča, in ker smatramo, da je situacija, s katero smo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor soočeni kritična, vabimo k zbiranju sredstev za Univerzitetni klinični center Maribor,« še pozivajo iz mariborskega kliničnega centra. 

Donacije lahko nakažete na podračun Univerzitetnega kliničnega centra Maribor številka: SI56 0110 0603 0278 185, s sklicem SI00 11061-2040-0001.

Predstavnike podjetij pa za pripravo donatorske pogodbe prosijo, da pokličejo na telefonski številki 02 321 26 95 ali 02 321 26 12 ali pišejo na elektronski naslov [email protected].

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

COVID 19 je posledica onesnaževanja zraka ! V MB bodo ljudje umrli zaradi onesnaževanja zraka PM10 vendar tega nihče ne jemlje resno . Poglejte okoli sebe ,smog in smrad ,ki ga proizvajajo kurišča v Novi vasi,Radvanju na Taboru,Pobrežju ...predvsem naj se ozrejo tisti ,ki jih plačujemo...... INŠPEKTORJI MOP !

gasilec lojz (nepreverjen)

to pa ne bo držalo

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Starejše novice